Santoku er en japansk knivmodell som ligner en klassisk kokkekniv, men har et kortere blad og avrundet spiss. Navnet "santoku" betyr "tre oppgaver" på svensk, og refererer til dens evne til å kutte, terninger og hogge. Ran, som betyr «den utmerkede» på japansk, er et passende navn for denne knivserien. Bladene består av 69 lag damaskusstål med en kjerne av hardt VG10-stål og ytre lag av mykere, rustbestandig stål. Dette gir knivene ekstrem skarphet og lang holdbarhet. Bladene har blitt hamret og polert for å skape et vakkert korn. Hardhetsgraden er 60–62 HRC. Håndtakene er laget av svart micarta, produsert ved å kombinere linduk og spesialplast under høyt trykk. Dette gir et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale, perfekt for et kjøkkenmiljø. Håndtakene er festet med to kraftige stålnagler og har en rustfri knapp i enden for å sikre perfekt balanse.