Skandinavisk design

Hos LÄNNA finner du skandinavisk design til hjemmet ditt. Omfavn en minimalistisk stil inspirert av arkitektur, møbler og innredning side begynnelsen av 1900-tallet.

Scandinavian design - what is scandinavian design | Primo Swedese

Hva er skandinavisk design?

Skandinavisk design har sitt utspring i Norden og kjennetegnes av evnen til å kombinere funksjonalitet og estetikk på en imponerende måte. Den ikoniske designbevegelsen vokste raskt fra 1930-tallet og utover, drevet frem av banebrytende designere som Alvar Aalto, Arne Jacobsen og Hans J. Wegner.

Med prinsipper som fortsatt er like relevante i dag som den gang, har skandinavisk design fortsatt å påvirke designverdenen og utvikle seg i ulike retninger i vårt moderne samfunn.

Turning table audo copenhagen

Minimalisme og orden

Å rydde opp og organisere hjemmet er det første viktige skrittet i arbeidet med å skape en minimalistisk skandinavisk estetikk. Målet er å skape en følelse av total ro i hjemmet og ubevisst omfavne den danske livsstilen "hygge", som handler om en generell følelse av komfort og tilfredshet med enkle hverdagslige gleder. Velg design som eliminerer visuelt rot og samtidig maksimerer oppbevaringsplassen i hjemmet.

Et godt eksempel på dette konseptet er Turning Table fra danske Audo Copenhagen - et salongbord som ikke bare er en visuell fryd, men som også skjuler smart innebygd oppbevaring som gjør det enkelt å organisere hjemmet.

I denne kategorien må vi ikke glemme den berømte og ikoniske Pocket-vegghyllen fra String Furniture. Den glatte overflaten langs endene, de tidløse fargene og den enkle funksjonaliteten har gjort den til en moderne klassiker i skandinavisk designhistorie.

20240405 LANNA Home Page Row 3 | Lamino-campaign | Mobile

Funksjonell skjønnhet

Et grunnleggende prinsipp i skandinavisk design er å skape produkter som forbedrer brukerens hverdag. Design skal følge funksjon, og hvert produkt er både praktisk og tidløst.

Bærbar belysning, som den bærbare bordlampen Como SC53 fra &Tradition, er et godt eksempel på funksjonell skjønnhet. Disse lampene er lette og allsidige, slik at de enkelt kan brukes til forskjellige formål i hjemmet.

Et annet typisk eksempel er lenestolen Lamino – en populær designklassiker fra Swedese som oppfyller menneskets behov for estetikk, ergonomi og funksjon.

Outline sofa Muuto

Dempede farger

Når vi tenker på skandinavisk stil, tenker vi umiddelbart på en beroligende og nøytral fargepalett. Skandinaviske interiører blir ofte betraktet som et blankt lerret, med fokus på skjønnheten i en ren, hvit vegg, med ulike teksturer og materialer som gir rommet dybde og interesse. En skandinavisk stil trenger ikke å bety at du må begrense fargevalgene dine. Mange skandinaviske hjem bruker naturlige farger inspirert av naturen, som skogsgrønn og brent oransje, for å skape kontrast og liv i rommene.

Outline 2-seters sofa fra Muuto er et moderne, tidløst møbel med et skandinavisk formspråk og fås i en rekke farger som passer de fleste interiørstiler.

En annen er lenestolen Eva, designet av Bruno Mathsson - også den en klassisk lenestol med komfortable sitteplasser i skandinavisk stil.

start ch24xlanna

Naturen innendørs

Skandinaviske designere er kjent for sin forkjærlighet for naturlige materialer og sin evne til å bruke organiske elementer for å skape kontakt med naturen innendørs. Ved å inkludere tre, marmor, lær og ull i innredningen kan du skape en følelse av harmoni og en avslappet og fredelig atmosfære i hjemmet ditt, inspirert av den nordiske naturen.

Arne Jacobsen er anerkjent som en av de ledende representantene for skandinavisk design. Blant hans mest kjente verk er Syveren – også kjent som Serie 7, som er en videreutvikling av Mauren med stabelbar design og formstøpt finér. Siden stolen ble lansert i 1955, har den blitt et av de mest fremtredende ikonene i Fritz Hansens samling av designklassikere.

Hans J. Wegner er en annen kjent dansk møbeldesigner som designet et stort antall bord og stoler for Carl Hansen & Søn. CH24, også kjent som Y-stolen eller Wishbone Chair, har blitt et ikon. Den naturfargede trestolen og den håndvevde kniplingsstolen bringer sømløst elementer fra naturen inn i hjemmet.

Den finske arkitekten og designeren Alvar Aalto er en annen banebrytende skandinavisk designer som introduserte en funksjonell arkitektur- og interiørdesignstil basert på en human og naturlig ideologi. De estetisk tiltalende og nyttige møblene hans har fortsatt å være populære internasjonalt, og noen av hans mest kjente møbler er den stabelbare Kraak 60 og den iøynefallende lenestolen Paimio 41.