Retningslinjer for personvern

Hvilken informasjon finner du her?

I denne personvernerklæringen finner du informasjon om hvordan og hvorfor Länna Möbler AB ("Länna Möbler" eller "vi") samler inn og behandler personopplysningene dine når du besøker nettstedet vårt www.lannamobler.se ("nettstedet"), når du bestiller varer fra nettstedet vårt, kjøper varer i butikkene våre, kontakter oss eller abonnerer på nyhetsbrevet vårt. Her finner du også informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler, hvilke rettigheter du har overfor oss og hvordan du kan utøve dine rettigheter.
Hvem er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine?
Länna Möbler er behandlingsansvarlig for personopplysningene som er beskrevet i denne personvernerklæringen, med mindre annet er spesifisert. I vår behandling av personopplysninger er vi opptatt av at du som kunde skal føle deg trygg, og derfor forsøker vi i denne erklæringen å gi deg et tydelig innblikk i hvordan personopplysningene dine håndteres av oss. Hvis du har spørsmål om informasjonen i denne erklæringen, er du velkommen til å kontakte oss (kontaktinformasjon finner du under overskriften Kontakt og kommunikasjon).

Dine personopplysninger

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er all informasjon som kan tilskrives deg og identifisere deg som person. Dette kan for eksempel være navn, personnummer, adresse, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse.

Hvilke personopplysninger behandles av Länna Möbler?

Hvilke personopplysninger vi behandler om deg, avhenger av hvilke av våre tjenester du bruker og hvilken informasjon du velger å dele med oss. Vi kan behandle følgende personopplysninger som du oppgir til oss i forbindelse med levering av våre tjenester:
Kontakt- og leveringsopplysninger, for eksempel navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

Betalingsopplysninger, for eksempel type betalingsmåte
Personnummer (kun hvis du blir medlem av "mine sider").
Innloggingsinformasjon for "mine sider", for eksempel navn, telefonnummer og e-postadresse.

Informasjon om nettbestillinger, inkludert kontaktinformasjon, ordrehistorikk, begrensede betalingsopplysninger osv.
Enhetsdata, for eksempel IP-adresse og operativsystem.
Data om hvordan du bruker tjenestene våre, for eksempel besøksmønster på nettstedet.

Tilbakemeldinger og anmeldelser, for eksempel produktanmeldelser
Bevegelige bilder, for eksempel kameraovervåkning i eller utenfor butikkene våre.
Andre personopplysninger, for eksempel informasjon du oppgir når du kommuniserer med oss.

I tillegg til informasjonen du oppgir til oss, kan vi i noen tilfeller motta personopplysninger om deg fra andre kilder. Når du for eksempel logger inn på "mine sider" via Facebook eller Google, mottar vi profilinformasjon (navn og e-post) fra disse leverandørene. Når du besøker nettstedet vårt og "mine sider", kan enkelte personopplysninger også samles inn automatisk fra mobilenheten eller datamaskinen din ved hjelp av såkalte informasjonskapsler. Du kan lese mer om informasjonskapsler i avsnittet "Hva er informasjonskapsler og hvordan brukes de?".

Hvordan og hvorfor behandles personopplysningene dine?

For at vi skal kunne tilby våre produkter og tjenester og drive vår virksomhet generelt, må vi behandle personopplysningene dine. Vi behandler personopplysningene dine for å:
Administrere og levere kjøp - Vi behandler dine kontakt- og leveringsopplysninger for å kunne levere varer til deg som du bestiller på nettstedet eller kjøper i våre butikker. Behandlingen er nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser i henhold til kjøpsvilkårene du har inngått med oss.

Gjennomføring av kjøp i butikkene våre - Vi behandler betalingsinformasjon og andre personopplysninger i den grad det er nødvendig for å gjennomføre kjøp og for å behandle reklamasjoner, returer og refusjoner i butikkene våre.

Yte kundestøtte og håndtere returer - Vi behandler kontaktopplysninger og annen informasjon du oppgir i kommunikasjon med oss for å yte kundestøtte. Behandlingen er nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser i henhold til kjøpsvilkårene som du har inngått med oss. Hvis du ikke er kunde hos oss, er behandlingen basert på vår berettigede interesse i å gi informasjon om våre produkter og tjenester til potensielle kunder.

Gi deg tilgang til "mine sider" - Vi behandler påloggingsinformasjonen din, personnummeret ditt og informasjon om enheten din for å gi deg tilgang til kundeprofilen din, der du kan se tidligere bestillinger, stille inn produktklokker og legge igjen anmeldelser. Behandlingen er basert på samtykke, og du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til behandlingen ved å be om at kundeopplysningene dine fjernes.

Gi tilgang til nettstedet vårt - Vi behandler informasjon om enheten og IP-adressen din for å gi sikker tilgang til nettstedet vårt. Behandlingen er basert på vår berettigede interesse i å tilby et sikkert og funksjonelt nettsted for å levere våre tjenester og produkter.

Be om kundevurderinger - Vi behandler e-postadressen din og bestillingsinformasjonen din for å be om kundevurderinger av gjennomførte kjøp. Behandlingen er basert på vår berettigede interesse i å følge opp kundetilfredshet.

Utvikle produktene og tilbudene våre - Vi behandler opplysninger du oppgir i kundeomtaler, informasjon om enheten din og hvordan du bruker nettstedet vårt for å utvikle og forbedre netthandelsopplevelsen og nettstedets funksjoner og innhold. Behandlingen er basert på ditt samtykke.

Markedsføring av våre produkter og tjenester - Vi behandler våre produkter og tjenester gjennom målrettet markedsføring på andre nettsteder og mobilapplikasjoner ved hjelp av informasjonskapsler. Behandlingen er basert på ditt samtykke. Les mer om informasjonskapsler i avsnittet "Hva er informasjonskapsler og hvordan brukes de?".
Utsendelse av nyhetsbrev - Vi behandler e-postadressen og bestillingsinformasjonen din for å sende nyhetsbrev om oppdateringer og tilbud. Behandlingen er basert på vår berettigede interesse i å markedsføre våre tjenester til eksisterende kunder. Hvis du ikke er kunde hos oss, skjer behandlingen bare hvis du har samtykket til å motta nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslenken i e-posten.

Kameraovervåkning - Vi behandler personopplysningene dine gjennom videoopptak fra kameraovervåkning i og/eller utenfor butikkene våre. Behandlingen er basert på vår berettigede interesse i å forebygge, forhindre og etterforske kriminalitet og øke sikkerheten for våre besøkende.

Regnskap - Vi behandler bestillingsdataene dine for regnskapsformål. Behandlingen er basert på vår rettslige forpliktelse til å lagre regnskapsdata i henhold til regnskapsloven.
I tillegg til de ovennevnte formålene kan personopplysningene dine bli behandlet for å oppfylle lovpålagte krav eller for å beskytte våre rettigheter og eiendom og for å forhindre svindel eller annen uredelig aktivitet som kan skade oss eller våre kunder.

Hvor lenge oppbevares personopplysningene dine?

Personopplysningene dine oppbevares bare så lenge det er berettiget ut fra det underliggende formålet med behandlingen. Hvor lenge vi oppbevarer personopplysningene dine kan derfor variere. Som hovedregel lagrer vi kun personopplysninger om aktive kunder eller når det foreligger lovkrav eller andre tvingende grunner for lagring. En aktiv kunde er en person som har handlet hos oss eller logget inn på medlemskontoen din i løpet av de siste 24 månedene. Vær oppmerksom på at vi er lovpålagt å lagre visse personopplysninger, for eksempel regnskapsdata, også etter at du ikke lenger er en aktiv kunde.

Hvem kan få tilgang til personopplysningene dine?

Personopplysningene dine kan overføres til eller deles med utvalgte selskaper som leverer ulike typer tjenester til Länna Möbler. Vi bruker underleverandører og tredjepartsleverandører til for eksempel å utvikle og levere nettstedet og andre IT-løsninger, levere varer, sørge for sikre betalingsmåter, opprettholde sikkerheten i virksomheten vår, holde besøkende trygge og markedsføre våre tjenester og produkter. For at disse leverandørene skal kunne utføre sitt arbeid, kan det hende at vi må dele personopplysninger med dem.

Noen av leverandørene er såkalte underleverandører, noe som betyr at de behandler personopplysninger på våre vegne og i henhold til våre instrukser. Leverandørene vil bare ha tilgang til personopplysningene dine hvis deling av personopplysninger er nødvendig for å utføre den aktuelle tjenesten, og personopplysningene kan bare behandles i samsvar med våre instrukser som gjenspeiler denne personvernerklæringen.

Noen av leverandørene er uavhengige tjenesteleverandører som har et selvstendig personvernansvar for personopplysningene de behandler for å levere den aktuelle tjenesten. Vi bruker for eksempel betalingstjenesteleverandøren Klarna på nettstedet vårt for å tilby sikre betalingsmåter. Klarna har et selvstendig ansvar for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med betaling i samsvar med Klarnas personvernerklæring. Vi bruker også uavhengige fraktselskaper som Airmee og Postnord, som er ansvarlige for behandling av personopplysninger i forbindelse med levering i samsvar med deres respektive personvernerklæringer. I vår virksomhet bruker vi betalingsløsninger fra betalingstjenesteleverandører som er selvstendig ansvarlige for behandlingen av dine personopplysninger i forbindelse med betaling.

I forbindelse med oppkjøp eller avhendelse av hele eller deler av Länna Möblers virksomhet vil personopplysningene dine bli delt eller overført til den oppkjøpende eller sammenslåtte enheten. I slike tilfeller vil personopplysningene dine fortsatt bli behandlet i samsvar med denne personvernerklæringen.

Vi kan også gi nødvendig informasjon til offentlige myndigheter, for å beskytte juridiske interesser og forpliktelser, eller hvis du har godkjent det.
Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

Vi treffer en rekke sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine mot uautorisert tilgang, ulovlig behandling og mot utilsiktet tap, ødeleggelse eller skade. Våre sikkerhetstiltak omfatter blant annet begrensning av tilgangen til personopplysningene dine, noe som betyr at tilgangen er begrenset til personell som trenger tilgang til opplysningene for å utføre sine oppgaver.

Videre er personopplysningene dine beskyttet mot uautorisert behandling ved at de kun behandles for de formålene som er angitt i denne personvernerklæringen, og kun av personer eller underleverandører som har en avtale med oss.

Vi bruker også en rekke tekniske sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine mot utilsiktet tap, ødeleggelse og skade, inkludert lagring av sikkerhetskopier på backup-systemer, pseudonymisering og regelmessige sikkerhetstester.
Hvor behandler vi opplysningene dine?

Personopplysningene dine kan bli behandlet i et land utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS). Vi bruker for eksempel IT-leverandører i land utenfor EØS. Når vi overfører personopplysninger til et land utenfor EØS, treffer vi egnede juridiske, tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å sikre at personopplysningene behandles med et tilsvarende beskyttelsesnivå som i EØS. Slike tiltak inkluderer inngåelse av EU-kommisjonens modellklausuler sammen med ytterligere sikkerhetstiltak i tilfelle mottakerlandets personvernregler ikke er anerkjent som et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for behandling av personopplysninger.
Informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler og hvordan brukes de?

Informasjonskapsler er små datafiler som lagres i nettleseren din (for eksempel Safari og Google Chrome) når du besøker ulike nettsteder. Informasjonskapsler lagrer enhetsinformasjon og informasjon om din bruk av et bestemt nettsted. Når du besøker det samme nettstedet igjen, sender det tilbake en kopi av filene. Takket være informasjonskapsler kan nettsteder huske språkvalg og innloggingsmodus eller tilpasse seg det du har gjort tidligere, for eksempel kan informasjonskapsler "huske" produkter du tidligere har sett på i en nettbutikk eller lagt i handlekurven.

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt til følgende formål: Funksjonalitet - for at du skal kunne legge varer i handlekurven og logge deg inn på "mine sider", og for at du skal slippe å angi språkvalg og andre innstillinger eller logge deg inn på nytt for hvert besøk.

Sikkerhet - for å skille deg fra andre brukere og opprettholde en sikker forbindelse.
Analyse - for å gi oss statistikk over antall besøkende og klikkmønstre på nettstedet.
Markedsføring - for å sende personlig tilpasset reklame basert på tidligere søk og besøksmønster på nettstedet vårt og andre nettsteder, og for å opprette målgrupper for målrettet reklame.

Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere sikkert, og disse informasjonskapslene installeres automatisk på enheten din, basert på vår legitime interesse i å tilby et sikkert nettsted for å tilby våre produkter og tjenester. Andre informasjonskapsler, f.eks. de som brukes til markedsføring og analyse, lagres bare hvis du samtykker til dem via vårt informasjonskapselbanner på nettstedet. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å klikke på lenken "Cookie-innstillinger" nederst på nettstedet.

Markedsføringskapsler plasseres av leverandører som Google, Facebook og Instagram og kan brukes til å vise målrettet reklame på andre nettsteder og på sosiale medier. Vi bruker også tjenester fra Facebook til å lage kundeprofiler av potensielle kunder basert på faktorer som alder, kjønn og bosted. Vi bruker også tjenester fra Google for å analysere hvordan nettstedet brukes, for eksempel ved å lage aggregerte data om hvilke seksjoner og produkter brukerne klikker på på nettstedet vårt.

Informasjonskapsler lagres på enheten din til utløpsdatoen og slettes automatisk eller til du sletter informasjonskapslene på enheten din. De fleste av informasjonskapslene vi bruker på nettstedet vårt, slettes når du forlater nettstedet eller etter 30 dager.

Dine rettigheter

Du har kontroll over personopplysningene dine og har derfor alltid følgende rettigheter i forhold til personopplysningene vi behandler:
Rett til innsyn (registerutdrag) - en rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi behandler om deg.

Rett til retting - en rett til å få uriktige personopplysninger om deg selv rettet.
Rett til sletting - en rett til å få personopplysningene dine slettet.
Rett til å protestere - rett til å protestere mot behandlingen av personopplysningene dine basert på våre berettigede interesser (interesseavveining).

Rett til begrensning av behandling - en rett til å få behandlingen av personopplysningene dine begrenset inntil uriktige opplysninger er rettet eller andre innvendinger er løst.
Rett til informasjon om datainnsamling - en rett til å få informasjon om kildene som brukes til å samle inn personopplysningene dine (når informasjonen ikke er gitt av deg).
Rett til dataportabilitet - en rett til å be om overføring av personopplysninger fra én behandlingsansvarlig til en annen. Denne retten er begrenset til opplysninger som du selv har gitt oss.

Det kan finnes ytterligere krav eller regler som utvider rettighetene dine. Det finnes også krav og regler som begrenser rettighetene dine. Det kan for eksempel være juridiske forpliktelser som hindrer oss i å utlevere eller overføre deler av opplysningene dine, eller i å blokkere eller slette opplysningene dine.

Hvis du vil utøve noen av rettighetene dine, kan du kontakte oss ved hjelp av kontaktopplysningene under overskriften "Kontakt og kommunikasjon".

Kontakt og kommunikasjon

Hvem kan du kontakte hvis du har spørsmål om behandlingen av personopplysningene dine?
Hvis du har spørsmål om vår behandling av personopplysningene dine, kan du alltid kontakte vårt serviceteam på e-post: [email protected] eller telefon: 08-771 14 00.

Hvis du mener at vi har behandlet personopplysningene dine på feil måte, kan du kontakte oss via kontaktopplysningene ovenfor. Du har også rett til å kontakte og klage til Datatilsynet (https://imy.se), som er ansvarlig tilsynsmyndighet for personvernspørsmål.

Hvordan blir du informert hvis denne erklæringen endres eller oppdateres?

Vi kan komme til å oppdatere denne personvernerklæringen når vi lanserer nye tjenester og funksjoner eller når det innføres nye lovkrav. Du finner alltid den nyeste versjonen av personvernerklæringen vår på nettstedet vårt, www.lannamobler.se. Hvis vi gjør vesentlige endringer i denne personvernerklæringen som påvirker rettighetene dine, vil du bli informert om endringen gjennom en melding på nettstedet vårt eller via e-post før endringen finner sted.

Informasjon om selskapet
Länna Möbler Gamla Nynäsvägen 606 142 51 Skogås.
Organisationsnummer 556311-2936