Santoku er en japansk knivmodell som ligner en klassisk kokkekniv, men med et kortere blad og avrundet spiss. Navnet "santoku" betyr "tre oppgaver" og refererer til knivens allsidighet for kutting, terninger og kutting. Ran, som betyr "den utmerkede" på japansk, er et passende navn for denne serien med kniver. Bladene består av 69 lag damaskusstål med en kjerne av hardt VG10 stål og ytre lag av mykere, rustbestandig stål, noe som gir knivene ekstrem skarphet og holdbarhet. Bladene har blitt hamret og polert for å skape et vakkert korn. Hardhetsgraden er 60–62 HRC. Håndtaket er laget av sort micarta, et materiale som er produsert ved å kombinere linduk og spesialplast under høyt trykk. Dette resulterer i et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale, perfekt for kjøkkenmiljøer. Håndtaket er festet med to kraftige stålnagler og har en rustfri knapp i enden for å sikre perfekt balanse.