Skjærekniven er den minste kniven på kjøkkenet, perfekt til å skrelle frukt og grønt og annet presisjonsarbeid. Du kan bruke den i luften, for eksempel når du skreller løk, eller mot skjærebrettet for å kutte mindre ingredienser. Ran, som betyr «den utmerkede» på japansk, er et passende navn for denne knivserien. Bladene består av 69 lag damaskusstål, med en kjerne av hardt VG10-stål og ytre lag av mykere, rustbestandig stål. Dette gir knivene ekstrem skarphet og holdbarhet. Bladene har blitt hamret og polert for å skape et vakkert korn. Hardhetsgraden er 60–62 HRC. Håndtaket er laget av svart micarta, et materiale produsert ved å kombinere linduk og spesialplast under høyt trykk. Dette gir et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale, perfekt for kjøkkenmiljøer. Håndtaket er festet med to kraftige stålnagler og har en rustfri knapp i enden for å sikre perfekt balanse.