Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.
1/7
Satake Ame – Kiritsuke er en japansk kokkekniv med et lengre blad enn den tradisjonelle Santoku. Den har en kuttet spiss som gir kniven et særpreg. Håndtaket, laget av Vril fra lerk, ferskentre, kamfer og lønn, er både vakkert og unikt for hver kniv (se bilde). Kiritsuke er perfekt for å lage lange, jevne kutt og lage fine skiver av rå fisk eller andre delikate ingredienser. Tradisjonelt er det bare kjøkkensjefen som har lov til å bruke en kiritsuke på kjøkkenet. Bladet er 23 cm langt, håndhamret av 5 lag AUS10 stål med en hardhet på 60-61 HRC, og kniven har både bolster og endestykke i rustfritt stål.
Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.
Satake Ame – Kiritsuke er en japansk kokkekniv med et lengre blad enn den tradisjonelle Santoku. Den har en kuttet spiss som gir kniven et særpreg. Håndtaket, laget av Vril fra lerk, ferskentre, kamfer og lønn, er både vakkert og unikt for hver kniv (se bilde). Kiritsuke er perfekt for å lage lange, jevne kutt og lage fine skiver av rå fisk eller andre delikate ingredienser. Tradisjonelt er det bare kjøkkensjefen som har lov til å bruke en kiritsuke på kjøkkenet. Bladet er 23 cm langt, håndhamret av 5 lag AUS10 stål med en hardhet på 60-61 HRC, og kniven har både bolster og endestykke i rustfritt stål.