Selskapet

VÅR HISTORIE

Allerede i 1941 startet direktør Wilbur Gustafson en fabrikk som ligger i den sørlige delen av Stockholm. De produserte transportkasser av kryssfiner til mange forskjellige formål, og ble kjent for sine plywood-produkter.

Blant annet ble det laget kasser for oppbevaring på oppdrag fra det svenske forsvaret og varehuset Åhléns. Puk-kasser ble produsert for Sveriges Radios Symfoniorkester og kassene ble brukt av mange bakerier. Den verdenskjente fotografen Sven Gillsäter fikk også oppbevaring til utstyret sitt da han reiste til Galapagosøyene.

I løpet av 1960- og 1970-tallet økte utviklingen og spredningen av plast som materiale og etterspørselen etter den holdbare oppbevaringsløsningen i form av kryssfiner avtok sakte. Det var da, på slutten av at det svenske folkehjemmet fortsatt ble skapt, at Wilburs sønner styrte om virksomheten. I 1973 startet de en møbelbutikk i det gamle industrilokalet.

Et drøyt tiår senere flyttet vi til våre nåværende lokaler i Länna, sør for Stockholm, og der finnes vi  fortsatt i dag. I dag er Länna et veletablert næringsområde, men fra starten av følte mange at det nye stedet var dømt til å mislykkes. På den tiden hadde vi kyr på engen overfor, som eneste naboer.

Mellom 2004–2020 ble Länna drevet av tredje generasjon Gustafson, fortsatt med samme entreprenørsånd og fokus på langsiktighet. Siden våren 2020 har Länna vært en del av Nordiska Galleriet Group AB, som også inkluderer Nordiska Galleriet og Olsson & Gerthel.

Vi er en av nordens største forhandlere av designmøbler og interiørdetaljer på nett. I dag er sortimentet håndplukket basert på godt design og utvalgte varemerker. Et sortiment som spenner over en rekke interiørstiler for å passe våre nordiske hjem og tåle tidens tann. Sortimentet er selvsagt fornyet og i stadig endring i henhold til aktuelle trender og inntrykk fra omverdenen. 

BUTIKKEN OG NETTBUTIKKEN

I vår store butikk og utstilling i Länna sør for Stockholm har du mulighet til å botanisere og bli inspirert, uansett om du skal kjøpe et møbel eller en liten interiørdetalj. Alle våre ansatte er kunnskapsrike og har mange års erfaring fra møbel- og interiørbransjen. Hos oss kan du spørre om råd og få veiledning i valg av møbler. Vi legger stor vekt på personlig service.

Gjennom årene har butikken blitt utvidet og renovert. I dag er utstillingen vår på ca. 4000 kvm, og i tillegg til inspirerende innemiljøer kan vi også tilby en permanent utstilling av møbler og produkter til utendørsbruk. Våre kreative stylister oppdaterer kontinuerlig de ulike miljøene i butikken med en blanding av både nyheter og designklassikere. Vi har i noen år nå hatt en kaféservering ved inngangen, hvor du kan nyte en lett lunsj eller bare ta en cappuccino.

Länna fortsetter å vokse på nettet og i sosiale medier. Vi legger ned mye tid, krefter og energi på å gi våre kunder et godt og oversiktlig besøk i vår nettbutikk. Det er viktig for oss at det føles trygt å handle på nett. I dag finner du over 18 000 produkter fra mer enn 200 varemerker i nettbutikken vår.

 

VISJON

Länna har en visjon om å skape vakre og inspirerende hjem for mennesker som verdsetter kvalitet og detaljer. Vårt mål er alltid det samme, å skape et langsiktig forhold til våre kunder basert på kunnskap, trygghet og kvalitet.

 

FIRMAINFORMASJON

Länna Möbler AB
Gamla Nynäsvägen 606
142 51 Skogås

Tlf: 216 07 870
E-post: [email protected]

Organisasjonsnummer (svensk): 556311-2936
Bankgiro: 332-0256
Plusgiro: 4659288-7

Bankinformasjon for betalinger fra utlandet.
Bank: SEB
IBAN: SE5850000000054171005477
SWIFT: ESSESESS

TRYGGHET

Länna er et firma med god og stabil økonomi og er registrert for F-skatt. Ratingselskapet Soliditet har gitt en AAA-rating for Länna, som er høyest mulig kredittrating og gjør at våre økonomiske nøkkeltall ligger betydelig over bransjegjennomsnittet. Kun litt over 3% av Sveriges firmaer har en AAA-rating.

Kredittvurderingssystemet UC Sigill har også gitt Länna høyeste kredittvurdering. UC Sigill og UC Certifikat er basert på kredittvurderingssystemet UC Risk Företag. UC Risk beregner risikoen for at et firma går konkurs innen ett år. Med obestånd mener UC en situasjon der selskapet ikke kan oppfylle alle sine betalingsforpliktelser.

I 2011 ble Länna kåret til et av Veckans Affärers superföretag. Veckans Affärer rangerer hvert år i samarbeid med PAR årets Superföretag. Superföretag er effektive, lønnsomme, vokser raskt og holder styr på økonomien.


I vår nettbutikk sendes all personopplysninger og eventuell kortinformasjon via en sikker og kryptert tilkobling. Personopplysninger håndteres og lagres i henhold til PUL og selges aldri videre til tredjepart. For alle betalinger via debet-/kredittkort og nettbank samarbeider vi med DIBS, som er Nordens ledende selskap for betaling over internett. Vi oppfyller også alle krav til bank- og kortselskapenes sikkerhetsstandard PCI-DSS.

Meny