Sommerfølelser: Med en smak av svensk sommer

Hero | Med smak av svensk sommar

Inspirasjon

1.6.2022

Shalony van Stralendorff, en av grunnleggerne av det nordsvenske varemerket BonniBonne, inviterer til en herlig sommermiddag på Ålö i Stockholms skjærgård. Shalony van Stralendorffs kjærlighet til og respekt for den svenske naturen er tydelig i både maten og den vakre borddekkingen.

Naturlig og velbalansert

I en vakker gammel sjøbod på Ålö i Stockholms sørlige skjærgård er det dekket opp til en herlig sommermiddag, med havet og nakne klipper som bakgrunn. Da vi ba Shalony van Stralendorff, en av grunnleggerne av den nordsvenske designstudioen BonniBonne, om å sette sammen en enkel meny til en sommermiddag med skjærgårdstema, valgte hun sesongbasert selvplukk og kortreist mat.

Editorial Splash 1 | Med smak av svensk sommar
Med en smak av svensk sommer 5

Sommermeny

Snacks

• Sommerdrink med smak av hegg
• Oliven
• Sardiner
• Marcona-mandler
• Østers

Hovedrett
• Glassurt
• Smørstekt grønn asparges
• Endivesalat med havsalt og olivenolje
• Røkt fisk
• Dillstuede nypoteter
• Tynnbrød
• Syrnet krem

Dessert
• Ostekake med Oreobunn, toppet med sesongens bær – bjørnebær og hvite jordbær

Editorial Splash 3 | Med smak av svensk sommar

Nedenfor kan du ta del i oppskriften på den avkjølende alkoholfrie drinken samt den vakre desserten med sommerbær. Vi har også samlet produktene i borddekkingen slik at du enkelt kan finne det du trenger for å gi din sommermiddag en personlig touch.

Oppskrifter

Alkoholfri sommerdrink
• 8 cl sitronsaft
• 8 cl kombucha med sitronsmak
• 4 cl sukkerlake med heggblomster
• Soda
• Eggehvite
• Is

1. Bland sitronsaft, kombucha, sukkerlake og eggehvite i en shaker.
2. Rist til du får et skum av eggehviten.
3. Tilsett is og rist en gang til.
4. Hell opp i glass og topp med soda. Pynt med heggblomster.

Heggblomsukkerlake
Kok opp 1 dl sukker med 2 dl vann. Slå av platen. Tilsett noen kvister heggblomster. La trekke og avkjøles. Sil av. Oppbevares i kjøleskap.

Editorial Splash 4 | Med smak av svensk sommarMed en smak av svensk sommer 4

Cheesecake med Oreobunn
• 400 g Philadelphia Original
• 4 ss vann
• 200 g hvit sjokolade
• 1 pakke Oreokjeks (ca. 154 g)
• 5 eggehviter
• 50 g smør

1. Smelt smøret.
2. Knus Oreokjeksene (gjerne i en matprosessor), bland inn det smeltede smøret og rør til en jevn blanding.
3. Fest bakepapir i bunnen av en springform (ca. 22 cm) og trykk ut blandingen i formen.
4. Visp Philadelphiaosten glatt med litt vann.
5. Smelt sjokoladen i 30-sekunders intervaller over et vannbad. La den avkjøles litt.
6. Vend den smeltede sjokoladen inn i Philadelphia-blandingen under omrøring. Visp noen minutter til den har fått en luftig og kremet konsistens.
7. Visp eggehvitene stive i en separat bolle. Vend eggehvitene inn i Philadelphia-blandingen og hell den i bakeformen. Frys i minst 2–3 timer.
8. Ta ut cheesecaken og la den stå i romtemperatur ca. 30 minutter før den skal nytes. Pynt med friske, sommerlige bær.

Editorial Row 2 | Editorial splash 5 | Med smak av svensk sommar
Editorial Row 2 | Editorial splash 6 | Med smak av svensk sommar

Shalony van Stralendorff

Designeren Shalony van Stralendorff, fra den svenske designstudioen BonniBonne, kom til Sverige fra Nederland som tolvåring. Hennes genuine kjærlighet til og respekt for naturen har alltid vært til stede, og forholdet til det skandinaviske kulturarven og interessen for design- og mathåndverk har vokst frem. I dag ønsker hun, sammen med barndomsvenninnen Emelie Ivarsson, å videreføre arven og oversette den til et mer moderne uttrykk gjennom merket BonniBonne.

Editorial splash 7 | Med smak av svensk sommar

Håndplukket

Shalony van Stralendorffs forelskelse i og respekt for den svenske naturen er tydelig både i hennes design og i sommermenyen hun komponerte for oss, spesielt i den vakre borddekkingen. Nedenfor kan du se et utvalg av produktene som ble brukt i borddekkingen i den gamle sjøboden på Ålö i Stockholms skjærgård.

Editorial Splash 8 | Med smak av svensk sommar
Øverst fra venstre: Host Liqueur Glasses Set of 4, Ferm Living | Gregg Outdoor Pendant, Foscarini | Bernadotte Dish on Stand, Georg Jensen | Linen Table Cloth 220 x 300 cm, Tekla | BM1771, Carl Hansen & Søn | Jonc Butter Spreader, Sabre Paris | Unda 2-pack, Design House Stockholm | Cantine Plate S, Jars France | Bothy Check Napkins Set of 4, Ferm Living | Pure Rectangular Cutting Board | Collect Tray SC64, &Tradition | Rangthong Fiskgaffel, Rangthong | Rangthong Fiskkniv, Rangthong | New Norm Bowl, Audo Copenhagen | Basic Tallrik 25 cm, Mateus | Ponny, Skrufs glasbruk | Paradis Lowkey Assiett 21 cm, Paradisverkstaden | Ripple Glass Set, Ferm Living

Fotograf | Erik Lefvander 

Creative Director | Therese Sennerholt

Stylist | Shalony van Stralendorff

Lignende magasinsartikler