Inspirasjon
1.6.2022
Shalony van Stralendorff, en av grunnleggerne av det nordsvenske varemerket BonniBonne, inviterer til en herlig sommermiddag på Ålö i Stockholms skjærgård. Shalony van Stralendorffs kjærlighet til og respekt for den svenske naturen er tydelig i både maten og den vakre borddekkingen.
I en vakker gammel sjøbod på Ålö i Stockholms sørlige skjærgård er det dekket opp til en herlig sommermiddag, med havet og nakne klipper som bakgrunn. Da vi ba Shalony van Stralendorff, en av grunnleggerne av den nordsvenske designstudioen BonniBonne, om å sette sammen en enkel meny til en sommermiddag med skjærgårdstema, valgte hun sesongbasert selvplukk og kortreist mat.
Snacks
• Sommerdrink med smak av hegg
• Oliven
• Sardiner
• Marcona-mandler
• Østers
Hovedrett
• Glassurt
• Smørstekt grønn asparges
• Endivesalat med havsalt og olivenolje
• Røkt fisk
• Dillstuede nypoteter
• Tynnbrød
• Syrnet krem
Dessert
• Ostekake med Oreobunn, toppet med sesongens bær – bjørnebær og hvite jordbær
Nedenfor kan du ta del i oppskriften på den avkjølende alkoholfrie drinken samt den vakre desserten med sommerbær. Vi har også samlet produktene i borddekkingen slik at du enkelt kan finne det du trenger for å gi din sommermiddag en personlig touch.
Alkoholfri sommerdrink
• 8 cl sitronsaft
• 8 cl kombucha med sitronsmak
• 4 cl sukkerlake med heggblomster
• Soda
• Eggehvite
• Is
1. Bland sitronsaft, kombucha, sukkerlake og eggehvite i en shaker.
2. Rist til du får et skum av eggehviten.
3. Tilsett is og rist en gang til.
4. Hell opp i glass og topp med soda. Pynt med heggblomster.
Heggblomsukkerlake
Kok opp 1 dl sukker med 2 dl vann. Slå av platen. Tilsett noen kvister heggblomster. La trekke og avkjøles. Sil av. Oppbevares i kjøleskap.
Cheesecake med Oreobunn
• 400 g Philadelphia Original
• 4 ss vann
• 200 g hvit sjokolade
• 1 pakke Oreokjeks (ca. 154 g)
• 5 eggehviter
• 50 g smør
1. Smelt smøret.
2. Knus Oreokjeksene (gjerne i en matprosessor), bland inn det smeltede smøret og rør til en jevn blanding.
3. Fest bakepapir i bunnen av en springform (ca. 22 cm) og trykk ut blandingen i formen.
4. Visp Philadelphiaosten glatt med litt vann.
5. Smelt sjokoladen i 30-sekunders intervaller over et vannbad. La den avkjøles litt.
6. Vend den smeltede sjokoladen inn i Philadelphia-blandingen under omrøring. Visp noen minutter til den har fått en luftig og kremet konsistens.
7. Visp eggehvitene stive i en separat bolle. Vend eggehvitene inn i Philadelphia-blandingen og hell den i bakeformen. Frys i minst 2–3 timer.
8. Ta ut cheesecaken og la den stå i romtemperatur ca. 30 minutter før den skal nytes. Pynt med friske, sommerlige bær.
Designeren Shalony van Stralendorff, fra den svenske designstudioen BonniBonne, kom til Sverige fra Nederland som tolvåring. Hennes genuine kjærlighet til og respekt for naturen har alltid vært til stede, og forholdet til det skandinaviske kulturarven og interessen for design- og mathåndverk har vokst frem. I dag ønsker hun, sammen med barndomsvenninnen Emelie Ivarsson, å videreføre arven og oversette den til et mer moderne uttrykk gjennom merket BonniBonne.
Shalony van Stralendorffs forelskelse i og respekt for den svenske naturen er tydelig både i hennes design og i sommermenyen hun komponerte for oss, spesielt i den vakre borddekkingen. Nedenfor kan du se et utvalg av produktene som ble brukt i borddekkingen i den gamle sjøboden på Ålö i Stockholms skjærgård.
Fotograf | Erik Lefvander
Creative Director | Therese Sennerholt
Stylist | Shalony van Stralendorff