Mateus porselen – portugisisk håndverkstradisjon kombinert med svensk designuttrykk

Hero | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk

Inspirasjon

21.5.2024

Det hele startet da Teresa Lundahl oppdaget et skifte i de svenske husholdningene – mønstre og farger ble stadig mer ettertraktet, i kontrast til den skandinaviske minimalismen. Inspirert av sine portugisiske røtter ble ideen født om å flette sammen svensk design med den fargerike portugisiske håndverkstradisjonen.

Tilfør varme til hjemmet ditt med keramikk fra Mateus

Det høykvalitets porselenet med fargerike toner er resultatet av en vellykket kombinasjon av det minimalistiske og det lekne, og et ønske om å tilføre liv og varme til borddekkingen. Merket har blitt en internasjonal suksess og passer for deg som ikke er redd for å tilføre farge og liv på bordet. kombinerer svensk design med portugisisk håndverk, og kjennetegnes av håndlaget kvalitet, unike former og et bredt spekter av farger.

Editorial Row 1 | IMG 1 | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk
Oyster Skål
Editorial Row 1 | IMG 2 | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk

Historien og den kreative dynamikken bak

Historien begynner da Teresa Lundahl flyttet fra Portugal til Sverige med en pasjon for keramikk. Hun begynte å skape sitt eget porselen med inspirasjon fra barndommen i Portugal. En visjon om å kombinere svensk enkelhet med portugisiske farger og tradisjoner tok form, og i 1993 ble den første håndlagde keramikkserien lansert, signert Mateus – som integrerer skandinavisk og søreuropeisk på en unik måte.

De kreative talentene bak Mateus er Teresa og datteren Filippa, en duo som både er lidenskapelig opptatt av design og opptatt av tradisjonelt håndverk. Mateus-keramikken lages og males for hånd i Portugal, noe som gjør hvert produkt unikt. Takket være ekte håndverk og et unikt konsept har merket vokst til å bli internasjonalt anerkjent.

Editorial Row 2 | IMG 3 | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk
Basic kolleksjon og Østersbeger med fat
Editorial Row 2 | IMG 4 | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk

En allsidig kolleksjon og en bred fargepalett

Mateus kolleksjon består av et omfattende fargesortiment og tilbyr vakre tallerkener, skåler, krus, karafler og mye mer – der seriene kan kombineres i det uendelige. Varemerket består av seks kolleksjoner og nærmere 600 produkter, inkludert serier som Oyster, Bubbles, Basic og Stripes.

Filippa er skaperen av de populære seriene Bubbles og Stripes – to kolleksjoner med et moderne uttrykk som har blitt en favoritt blant mange Mateus-samlere.

IMG 5 | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk

Bubbles Tallerken og Stripes Tallerken

En inspirasjonskilde til kreativitet og glede

Mateus er mer enn bare keramikk – det er også ment å inspirere til kreativitet og glede i hjemmet. Takket være et bredt utvalg av farger og mønstre kan hver eneste Mateus-borddekking bidra til et personlig uttrykk og en hjemmekoselig atmosfære.

De fargerike kolleksjonene kjennetegnes av sine unike mønstre og former. Oyster-serien med sine elegante bølgeformer, Bubbles med sine lekne boblemønstre og Stripes med sine organiske linjer og 1960-tallsinspirasjon – alle kolleksjoner som viser kreativitet og sans for detaljer.

Med et bredt utvalg av farger og produkter finnes det noe for enhver stil og anledning – noe som passer like godt til festlige borddekkinger som til hverdags.

Editorial Row 3 | IMG 6 | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk
Oyster Tallerken
IMG 7 | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk

Den grundige produksjonsprosessen av keramikken

Det som gjør Mateu-porselenet unikt, er ikke bare den innovative designen, men også den omhyggelige produksjonsprosessen som tar opptil en uke fra råmateriale til ferdig produkt. Mateu-keramikken lages i Portugal, der dyktige håndverkere omhyggelig skaper hvert produkt for hånd. Dette sikrer at ingen produkter er helt like, og bidrar til et personlig og ekte uttrykk – skapt for å bli brukt i generasjoner.

IMG 8 | Mateus porslin – portugisisk hantverkstradition förenat med svenskt formspråk
Stripes kolleksjon

Mateus er en inspirerende fortelling om kulturmøter, kreativitet og en sterk lidenskap for håndverk, og har blitt et symbol på hvordan ulike tradisjoner og stiler kan forenes på en harmonisk og tiltrekkende måte. Oppdag Matteus' brede sortiment hos oss – og la deg inspirere av den lekne elegansen. 

Lignende magasinsartikler