SPOTLIGHT | FLOS

IFØLGE FLOS ER LYS MYE MER ENN ET GRUNNLEGGENDE BEHOV. DET ER EN UNIK MULIGHET TIL Å UTTRYKKE IDÉER OG UTFORSKE FØLELSER. DET GIR OSS EN SJANSE TIL Å FORSTÅ VÅR OPPRINNELSE OG BELYSEVÅR EKSISTENS. 

Brødrene Achille & Pier Giacomo Castiglioni, grunnleggerne av det italienske belysningsmerket Flos i 1962ITALIENSK INNOVASJON
 

Flos er et italiensk selskap grunnlagt av brødrene Achille og Pier Giacomo Castiglioni i 1962. Flos produserer fortsatt eksklusiv belysning i tidløst og industrielt design. Allerede samme år som selskapet ble stiftet, ble noen av armaturene som nå regnes som designklassikere og fortsatt produseres, laget. Varemerkets karakteristiske design ligger i omtenksomheten og den innovative teknologien de er opptatt av å følge, at designet er like enkelt som det er eksklusivt. 
 
Gjennom årene har det innovative varemerket også blitt kjent for sin evne til å oppdage nye talenter innen designverdenen. Flos samarbeider med mange av dagens kjente designere og de fortsetter å produsere nyskapende, funksjonelle og veldesignede lamper. 

Den praktfulle og banebrytende Arco-armaturen, designet i 1962.LYSENDE DESIGNIKONER
 

I forbindelse med grunnleggelsen av Flos designet brødrene Castiglioni den banebrytende gulvlampen Arco. I deres forsøk på å lage en armatur som ikke krevde en komplisert installasjon, men som likevel ga et helhetlig lys, ble det tidløse designikonet skapt. Den tunge, hvite Carrara-marmorfoten står som en elegant motvekt til den svingbare lampen i enden av den tynne metallbuen. Arco er en installasjon og tar en selvsagt plass i rommet. 
 
I løpet av sin karriere designet Achille og Pier Giacomo Castiglioni flere armaturer som i dag regnes som blant de største klassikerne innen italiensk industridesign – Gatto, Snoopy og Taccia for å nevne noen. 
 
En av de mest populære armaturene fra Flos er den praktfulle taklysekronen 2097 designet av GinoSarfatti. Det moderne designspråket gjør den ekstremt populær, og det er vanskelig å forestille seg at den ble designet tilbake i 1958. 

Øverst fra venstre: Taccia (1962), Snoopy (1967), Gatto (1960) – Achille & Pier Giacomo Castiglioni. 2097 (1958) – Gino Sarfatti.BELØNNET BELYSNING
 
 
Suksessen kommer umiddelbart, og allerede i 1968 åpner Flos sin første butikk i Milano. I 1971 designer AchilleCastiglioni og PioManzúParentesi-lampen, en revolusjonerende kreasjon bestående av en lampe som kan flyttes vertikalt på et stålrør, som strekker seg fra gulv til tak. I 1979 ble den italienske designprisen Compassod'Oro tildelt for dette designet. De vinner mange priser for sine innovative og i mange tilfeller iøynefallende design, og mange av Flos armaturer vises i dag på de viktigste utstillingene og designmuseene rundt om i verden. 
 
Det mest bemerkelsesverdige er at designet føles riktig uavhengig av tiåret vi er inne i, selv om mange armaturer tok sin form tilbake på 1960-tallet. Flos fortsetter å designe brukervennlige og spektakulære armaturer takket være pågående samarbeid med noen av verdens mest interessante designere – Bouroullec-brødrene, Jasper Morrison, Marcel Wanders, Michael Anastassiades, Patricia Urquiola, TobiaScarpa og flere. 

FORMSTERKT FRA FLOS

Den fantastiske suksesshistorien som Flos startet for snart 60 år siden lever fortsatt i dag. Takket være nye samarbeid med noen av vår tids store og innovative designere, produserer det italienske varemerket formsterke armaturer som alle har potensial til å bli morgendagens ikoner.

Øverst fra venstre: Aim Small, Taraxacum 88, Taraxacum 2 White, String Light Round,  String Light Cone, Toio, Bellhop, Serena T, Lampadina IC Lights T1, Last Order, May Day, Taccia, Luminator, Tab F Led, Tab T Led, Arco

Meny