RIKTIGE MØBLER TIL STUEN

Noen vet instinktivt hvilken stil de vil ha, andre trenger mer inspirasjon og gode råd. Å velge riktig stuemøbler er en stor avgjørelse. Det er mange faktorer som spiller inn og det er ikke alltid lett å vite hvor man skal begynne. For å gjøre prosessen smidigere, lister vi her noen tips du bør vurdere før du kjøper.

  

 

Velg et område

Start med å velge et sted for møblene dine. Å plassere møblene i et hjørne er nok det de fleste gjør og er et klassisk triks for å skape trygghet og ro. Mange gjør også feilen med å skyve møblene opp langs veggene, men det er ofte mye finere å stille møblene lenger ut i rommet med luft mellom. Test den potensielle plasseringen ved å sitte på en stol med ryggen mot veggen der du tror sofaen vil være. Vær oppmerksom på hva øyet faller på med utsikt fra setet ditt – sofaen er tross alt et sted for hvile og rekreasjon.

  

 

Mål opp

Det viktigste før du kjøper et stort møbel er å måle hvor mye plass du egentlig har. Ingenting er mer frustrerende enn å være misfornøyd med størrelsen på det du har kjøpt, spesielt når det er så mye å velge mellom. Ved å måle kan du se maksimal størrelse møblene kan ha. Ta hensyn til om du har vinduer, veggmontert innredning eller annet eksisterende inventar som påvirker plassen. Ta med deg dine mål til butikken. Mange av møblene som vi har hos Länna tilbys i ulike størrelser og det finnes også en del møbler som kan kjøpes i ulike moduler.

  

 

Gjennomgå behovene

Stuen gjenspeiler vår tids behov. For ti år siden fikk TV-en fortsatt stå i sentrum og møblene ble bygget rundt. I dag bruker i stedet mange husholdninger flere skjermer samtidig, noe som har bidratt til større variasjon av plassering. Spesielt typisk for vår tid er for eksempel å plassere to sittegrupper vendt mot hverandre – for å oppmuntre til samtaler. Dette kan gjøres ved å plassere to sofaer overfor hverandre med et salongbord mellom, eller en sofa overfor to lenestoler. Varier med puffer, fotskamler og mindre lenestoler som er enkle å flytte rundt på etter behov.

  

 

Komfort

En sofa av høy kvalitet skal selvfølgelig passe til interiørstilen i hjemmet, men også være komfortabel. Viktig er å vurdere hvilke fyllinger som gir hvilken komfort, om skummet har høy densitet, om det inkluderer innerfjærer eller en blanding av begge eller om putene inneholder luksuriøst dunfyll. I Lännas butikk på Skøyen i Oslo kan du prøve sofaene og lenestolene du er interessert i. I vår store utstilling vises våre mest populære møbler og du kan alltid få hjelp av våre dyktige interiørkonsulenter.

  

 

Tekstil

Polstrede møbler er avgjørende for stilen i stuen din. Ønsker du en lettstelt sofa med et trekk som kan vaskes eller enkelt børstes av, eller kan du tenke deg å legge litt pleie i møbelen? Er naturmateriale viktig? Pass på å velge et trekk som passer din livsstil og dine design-preferanser. Spør gjerne våre interiørkonsulenter i butikken om hvilke farger og materialer som finnes å velge mellom.

  

 

Stil

Noen vet instinktivt hvilken stil de vil ha, andre trenger mer inspirasjon og gode råd. Det er mange forskjellige stiler av polstrede møbler å velge mellom og designuttrykk å la seg påvirke av. Vi i Länna oppfordrer til å ta bærekraftige valg. Tankegangen kommer fra Slow-bevegelsen – men med gjennomtenkte produkter som er laget for å vare, trenger det ikke være en langsom handling. Trenger du personlig rådgivning for å komplettere boligen din, er det lurt å ta bilder av det eksisterende interiøret du allerede har, for å kunne vise frem til våre interiørkonsulenter. Hvis du vil grave litt dypere og utforske hva som kan passe hjemmet ditt, kan du lage en collage av møbler du liker og farger som kan passe.

  

 

Ved å tenke på disse tipsene kan du være sikker på at du tar en korrekt avgjørelse når du handler dine nye stuemøbler. Lykke til.

Meny