LÄNNA x Carl Hansen & Søn

MED SIN LETTE KONSTRUKSJON OG SKULPTURELLE FORM TILFØRER DEN KLASSISKE Y-STOLEN STIL OG FUNKSJON TIL ETHVERT ROM. FOR Å FEIRERE AT LÄNNAS FYLLER 50 ÅR HAR VI TATT FREM EN EKSKLUSIV UTGAVE AV STOLEN CH24 I SAMARBEID MED CARL HANSEN & SØN.  

CHS-CH24–LannaEdition

 

 

1973–2023 – Länna fyller 50 år og det feirer vi ved å lansere eksklusive jubileumsprodukter hele året.   

 

Kjært barn har mange navn – noe som passer godt til stolen CH24, som også kalles Wishbone chair og Y-stolen etter den karakteristiske formen på ryggen. Med sin lette konstruksjon og skulpturelle form tilfører stolen både stil og komfort til ethvert rom. 

 

I forbindelse med 50-årsjubileet har vi i LÄNNA produsert en eksklusiv versjon av Y-stolen sammen med Carl Hansen & Søn, hvor vi har kombinert såpebehandlet bøketre med et lett skinnsete. En vakker, skandinavisk og unik gjengivelse av dette Hans J. Wegners designikon fra 1949. 

CHS-CH24-LannaEdition-Detail

 

 

EN STOL MED MANGE NAVN 

Historien bak ryggstøtten er at den ble designet for å gi avlastning og stabilitet, men at Wegner drev ideen om reduksjon til sitt ytterste, på en nesten minimalistisk måte, slik at den minner om en stående Y. Under utformingen valgte designeren også å kombinere ryggen og armlenet til et enkelt stykke som ble dampbøyd til en avrundet form.  

 

Y-stolen er et design med mange finesser som krever stor presisjon i produksjonen. Over 100 trinn kreves for å produsere en CH24, hvorav de fleste utføres for hånd. Det håndvevde setet alene tar omtrent en time for en dyktig håndverker å lage. Det brukes da rundt 120 meter papirsnøre, hvis imponerende holdbarhet og stabilitet gjør stolen både sterk og slitesterk. 

CHS-03

 

 

STOLENS MESTER: HANS J. WEGNER 

CH24 var den aller første modellen som Hans J. Wegner designet eksklusivt for Carl Hansen & Søn i 1949. 

 

Hans J. Wegner ble født i Tønder i 1914 og ble i løpet av sin levetid en av Danmarks mest innflytelsesrike designere. Han har ofte blitt kalt stolens mester og designet over 500 stoler. Essensen i Wegners design var å integrere det indre verket, møblenes sjel, til utsiden av designet, hvor funksjonalitet og enkelhet kan verdsettes. Og det lyktes han med. 

Hans-J-Wegner

 

 

Wegner stilte høye krav til komfort og ergonomi, for ham var stolen ikke bare et møbel, men et kunstverk for å «støtte den menneskelige form». Wegner begynte sin karriere som møbelsnekker og på grunn av sin store interesse for design, flyttet han til København og studerte ved Copenhagen School of Arts and Crafts. Han utdannet seg deretter også til arkitekt. 

 

Wegner mottok flere priser og utmerkelser i løpet av sin levetid, og i dag er hans verk inkludert i nesten alle store designmuseer, fra MoMA i New York til Die Neue Sammlung i München. 

CHS-05

 

 

PRODUSENT AV MODERNE DANSK DESIGNHISTORIE 

Det danske designselskapet Carl Hansen & Søn er en tredjegenerasjons familiebedrift, som går tilbake til 1908. Selskapet har gjennom årene satset på å produsere danske designklassikere og har i årenes løp utvidet sortimentet gjennom nye innflytelsesrike designere. I tillegg til Hans J. Wegners design, produserer de verk av kjente designmestre som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Ole Wanscher, Kaare Klint, Poul Kjærholm, Bodil Kjær og Tadao Ando. Carl Hansen & Søn er i dag verdens største produsent av møbler designet av Hans J. Wegner. 

 

Med sin unike form har den ikoniske CH24 fått en spesiell plass i den moderne designverdenen. Den originale Y-stolen har vært i kontinuerlig produksjon siden introduksjonen i 1950, noe som gjør den til en av våre mest elskede klassikere. 

 

Du er velkommen til å prøvesitte en unik Y-stol i vår butikk på Skøyen i Oslo, eller til å handle den online her.

Meny