LÄNNA x Carl Hansen & Søn 

MED SIN LETTE KONSTRUKSJON OG SKULPTURELLE FORM TILFØRER DEN KLASSISKE Y-STOLEN STIL OG FUNKSJON TIL ETHVERT ROM. I ALLE ROM. FOR Å FEIRE LÄNNAS 50-ÅRSJUBILEUM HAR VI PRODUSERT EN EKSKLUSIV UTGAVE AV STOLEN. CH24 I SAMARBEID MED CARL HANSEN & SØN.

CHS-CH24–LannaEdition

 

 

1973-2023 - Länna fyller 50 år, og vi feirer med å lansere eksklusive jubileumsprodukter gjennom hele året.   

 

Kjært barn har mange navn - noe som passer godt på CH24-stolen, også kjent som Wishbone-stolen og Y-stolen etter ryggens karakteristiske form. ryggens karakteristiske form. Med sin lette konstruksjon og skulpturelle form tilfører stolen både stil og komfort til ethvert rom til ethvert rom.   

 

I forbindelse med 50-årsjubileet har LÄNNA utviklet en eksklusiv versjon av Y-stolen sammen med Carl Hansen & Søn. Hansen & Søn, som kombinerer såpebehandlet bøketre med et lyst skinnsete. En vakker, skandinavisk og unik versjon av dette designikonet som ble designet av Hans J. Wegner i 1949.   

Carl Hansen

 

En stol med mange navn 

Teorien bak ryggstøtten er at den skal gi avlastning og stabilitet, men Wegner tok ideen om reduksjon til det ytterste, på en nesten minimalistisk måte, og fikk den til å se ut som en stående Y. I designprosessen valgte designeren også å kombinere ryggstøtten og armlenet i ett stykke. I designprosessen valgte designeren også å kombinere rygg- og armlenet i ett stykke som ble dampbøyd til en avrundet form. 

 

Y-stolen er et design med mange finesser som krever stor presisjon i produksjonen. Det kreves over 100 trinn for å lage en CH24, hvorav de fleste utføres for hånd. Bare det håndvevde setet tar omtrent en time for en dyktig håndverker å lage. å lage. Det går med rundt 120 meter papirsnor, og den imponerende holdbarheten og stabiliteten gjør stolen både sterk og holdbar. og slitesterk. 

 

Stolens mester: Hans J. Wegner  

CH24 var den aller første modellen som Hans J. Wegner designet eksklusivt for Carl Hansen & Søn i 1949.  

 

Hans J. Wegner ble født i 1914 i Tønder og ble en av Danmarks mest innflytelsesrike designere i løpet av sin levetid. Han har ofte kalt stolens mester og designet over 500 stoler. Essensen i Wegners design var å integrere det indre arbeidet, møbelets sjel, til det ytre av designet, der funksjonalitet og enkelhet kan verdsettes. Og det lyktes han med. 

 

 

Wegner stilte høye krav til komfort og ergonomi, og for ham var stolen ikke bare et møbel, men et kunstverk som var designet for å "å støtte den menneskelige formen". Wegner startet sin karriere som møbelsnekker, og på grunn av sin store interesse for design flyttet han til København. Designinteressen gjorde at han flyttet til København og studerte ved Kunsthåndværkerskolen. Deretter utdannet han seg også til arkitekt. han også utdannet seg til arkitekt.  

 

Wegner mottok flere priser og utmerkelser i løpet av sin levetid, og i dag finnes arbeidene hans på nesten alle de store designmuseene, fra MoMA i New York til Die Neue Sammlung i München.gjennombrudd, og Mathsson ble invitert til å delta på verdensutstillingen i Paris året etter. 

Skaperen av moderne dansk designhistorie  

Det danske designfirmaet Carl Hansen & Søn er en tredjegenerasjons familiebedrift med røtter tilbake til 1908. I løpet av årene årene har selskapet fokusert på å produsere danske designklassikere og har med årene utvidet sortimentet med nye innflytelsesrike designere. nye innflytelsesrike designere. I tillegg til Hans J. Wegners design produserer de arbeider av kjente designmestere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Ole Wanscher, Kaare Klint, Poul Kjærholm, Bodil Kjær og Tadao Ando. Carl Hansen & Søn er i dag verdens største verdens største produsent av møbler designet av Hans J. Wegner. 

 

Med sin unike form har den ikoniske CH24 fått en helt spesiell plass i den moderne designverdenen. Den originale Y-stolen har vært i kontinuerlig produksjon siden introduksjonen i 1950, noe som gjør den til en av våre mest elskede klassikere. Noe vi ydmykt håper at vår utgave kan bidra til. 

 

Velkommen til butikken for å prøve en unik Y-stol, også tilgjengelig på nettet her. 

Meny