VILLA PRENKER – BRUNO MATHSSON 1953

ÅRETS UTGAVE AV LÄNNA MAGAZINE FINNER STED I DET ARKITEKTTEGNEDE HUSET VILLA PRENKER I KUNGSÖR, SIGNERT BRUNO MATHSSON 1953. I MAGASINET ER MATHSSONS GODT BEVARTE KULTURARVARV I HARMONI MED ANDRE TIDLØSE DESIGN FRA SKANDINAVIA OG RESTEN AV VERDEN.

 

Fotografi | Pierre BjörkLänna Magazine 2022 | Se det her

 

 

Villa Prenker er designet av Bruno Mathsson og ble reist i Kungsör i 1953. Helge Prenker, som på den tiden drev et møbelselskap, hadde behov for en privat bolig kombinert med et utstillingslokale. Da konseptet skulle gjøres om til virkelighet, gikk oppdraget til den nå legendariske arkitekten.

 

 

Mathsson ble, under sine studiereiser i USA et par år tidligere inspirert av amerikanske Case Study-hus, noe som satte sitt preg på prosjektet. Bygget fikk et 17 meter langt glassparti, hvor kontor og utstillingslokale var vendte mot gaten mens selve boligen var skjult bak lokalene. Den modernistiske etterkrigsarkitekturen, med de store glassfasadene som sitt kanskje tydeligste signalelement, ble under prosessen tilpasset det nordiske klimaet.

 

 

I magasinet får Bruno Mathssons godt bevarte kulturarv harmonisere med andre tidløse design fra Skandinavia og resten av verden. De mest ikoniske møblene fra kjente designere som Alvar Aalto og Jean Prouvé finner sin plass ved siden av en rekke nyere designermerker som HAY, New Works, Magniberg og Dusty Deco.

 

Se Länna Magazine 2022 her.

Meny