INNRED SPISESTUEN

Stedet hvor vi omgås og spiser, til hverdags og til fest, er forlengelsen av hjemmets hjerte: kjøkkenet. Kanskje det er grunnen til at vi ofte går etter følelse når vi innreder spisestuen? Like viktig for at du skal ønske å leve med møblene, er å tenke over helheten – det gjelder spesielt hvis du ikke kjøper alt i ett. Hva har du i dag, hva behøver du å supplere med, og hvordan?

 

For å hjelpe deg med å planlegge videre, lister vi her noen enkle retningslinjer og begreper som profesjonelle innredere anvender.

Introbilde spisestuen

  

 

Å plassere et teppe under spisebordet rammer inn spiseområdet og er spesielt viktig hvis du har en åpen planløsning fordi det skaper «et rom i rommet». Et teppe under spisegruppen er også praktisk hvis det er barn i hjemmet – for i motsetning til hva mange tror, er det lettere å holde rent hvis du har et slitesterkt teppe.

 

Større er vanligvis bedre når det kommer til tepper. Forvent at minst 60 cm av teppet skal stikke ut under bordplaten - stolene skal stå på teppet, selv når de trekkes ut.

Tepper

  

 

Uansett om spisebordet skal plasseres på kjøkkenet eller i et eget rom, finnes det noen mål en bør følge. Høyden fra gulvet til toppen av bordet bør være mellom 72–75cm, slik at du skal kunne reise deg og sitte bekvemt.

 

Et rundt spisebord er mest funksjonelt hvis det har en overflate som måler minst 110 cm diagonalt. Et avlangt bør derimot være minst 80 cm bredt for å få plass til to motstående kuverter.

Spisebord

  

 

Hver person ved bordet bør ha 60–80 cm bevegelsesrom, og det er armene som avgjør plassen, ikke stolens sete. Sittehøyden bør være 41–45 cm fra gulvet, og ryggtavlen bør ha en behagelig form som passer deg.

Stoler

  

 

Likhetssymmetri bidrar til å skape orden og harmoni. Det betyr at du får balanse når du gjentar en geometrisk form.

 

For en rund møblering utgår alt fra et senter. Belysningen er gjerne rund, en pendel plassert i midten slik at den dekker bordflaten.

Spisebord

  

 

Til et rektangulært eller ovalt bord kan flere armaturer plasseres på rad for å gi et behagelig og funksjonelt lys. Du kan også velge en taklampe som ligner bordets form.

Spisebord

  

 

I vår butikk har vi flere spisestuemøbleringer utstilt. Slik ka du se og prøve hvilken type spiseplass som passer for deg. Vårt kunnskapsrike personale hjelper deg gjerne.

 

Velkommen inn for inspirasjon og kompetanse om spisestuen.

Meny