I RO OG VARIGHET 

Vi er mange som lar oss inspirere av Elisabeth Heiers poetiske bilder og stilige interiører på blogger og i magasiner. På sjarmerende Grünerløkka i Oslo møttes vi til en prat om innredningen av hennes egen leilighet, som er preget av ro, harmoni og bevisste valg. 

 

Fotografering & Styling | Elisabeth Heier

Elisabeth Heier – 01

 

 

Fortell oss litt om boligen din. Hvor lenge har du bodd her, og gjorde du mye ombygging da du flyttet inn? 

 

Jeg og de to barna mine, Ole og Sophia, og katten vår Malou bor i en 75kvm stor århundreskifteleilighet på Grünerløkka i Oslo. Da jeg var på visning her i august for fem år siden hadde leiligheten alt jeg hadde sett etter- lys som flommet inn gjennom store vinduer, klassiske detaljer, balkong, utsikt til parken og nærhet til barnas skole. Og en planløsning jeg kunne jobbe med. Alt annet var langt fra hvordan det ser ut i dag. Det var forskjellige gulv i alle rom, mørkmalte vegger, et slitent bad og kun et soverom. Men mye potensiale.  

 

Jeg startet med å tegne en ny layout på leiligheten som endte i en totalrenovering. Jeg fikk flyttet kjøkkenet for å lage et ekstra soverom, byttet gulvene, renoverte badet – gjorde om på det hele rett og slett, og flyttet inn etter fire måneder.  

Elisabeth Heier – 02

 

 

Helt tullete hektisk å gjøre en så stor jobb på så liten tid, men jeg er fortsatt glad for valgene jeg tok den gang på materialer og innredning. Tidløse og varige materialer, som bare blir finere etter bruk og som ikke er valgt utfra trend men med mål om å skape et hjem det er godt å bo i. 

 

I ettertid har jeg bygd om enda litt, ettersom barna har blitt større og behovet for enda et soverom meldte seg. Jeg så en stund etter en større leilighet men selv om ikke denne erstor er vi alle så glade i den, og i å bo akkurat her vi bor, midt i byen med korte avstander til alt og med venner rundt oss på alle kanter. Jeg føler virkelig jeg har utnyttet hver kvm som rommerbåde hjem, kontor, og fotostudio innimellom nå. 

Elisabeth Heier – 03

 

 

Hvordan vil du beskrive ditt hjem, interiør og smak?  

 

Først og fremst er det et hjem for barna mine og meg. Et sted der vi er sammen, og samler familie og venner. Der jeg finner roen, jobber og kan la kreativiteten få fritt spillerom. 

 

Stilmessig har jeg alltid vært glad i det skandinaviske, og i naturmaterialer. Uavhengig av trend vender jeg alltid tilbake til en form for myk minimalisme. Der materialene og form får rom og lyset får flomme fritt gjennom rommene.  

Elisabeth Heier – 04

 

 

Hvor finner du inspirasjon, og har du noen sikre måter å få den i gang på? 

 

Jeg henter inspirasjon over alt hvor jeg ferdes. I naturen, men like fult i byen med spennende arkitektur rundt meg. Forn, lys, farger og materialer som bringer frem følelser.  

 

Aller mest er jeg nok påvirket av japansk og skandinavisk tankemåte rundt innredning- og forkjærligheten for varige materialer.  

Elisabeth Heier – 05

 

 

Hvordan finner du møbler og annet interiør du liker?  

 

Magasiner og Instagram- og en vennegjeng med god smak er en utømmelig kilde. Det betyr ikke at jeg til stadighet bytter ut ting, der er jeg heller ganske kjedelig og har hatt mange av møblene mine i mange år. 

 

 

Hva slags møbler og interiør velger du vanligvis, og hva er målet med innredningen din?   

 

Som med all fast innredning øvrig her hjemme velger jeg aller helst møbler som kan vare i mange år. Det skaper en god følelse å tenke tidløshet og varighet i valg av møbler. Også ligger det mye glede i å omgi seg med ting som har en historie – at de har en betydning for oss som bor her.  

Elisabeth Heier – 06

 

 

Hvilken følelse synes du er viktig å skape i et inne- og utemiljø? Hva tror du skal til for å skape en koselig atmosfære? 

 

Hygge! Først og fremst rom for menneskene som skal bruke det. Rom for å være sammen og for å kunne trekke seg tilbake ved behov.  

 

Hjemme hos oss har vi en stor sofa det er plass til oss alle tre i, samtidig blir vi like gjerne sittende på det myke gulvteppet rundt sofabordet.  

 

Det samme skjer på balkongen, en henger i sofaen – en på et pledd på gulvet. Variasjon og fleksibilitet, og igjen at det vi omgir oss med har en betydning for oss.  

Elisabeth Heier – 07

 

 

Hjemmet ditt virker både minimalistisk og stilrent, men samtidig varmt og hyggelig. Hvordan oppnår du den balansen?

 

Siden fargepaletten hjemme hos meg er dempet spiller jeg heller på varme i materialene jeg velger å innrede med.  

 

Naturmaterialer; varmt og mykt treverk, tekstiler som lin og ull med ulike teksturer. Og varme og lunhet i de dempede fargene.  

 

 

Hva er viktig for at du føler deg hjemme? 

 

Jeg omgir meg med ting jeg er glad i, ting som har en historie og som jeg har et bevisst forhold til. Og selv om det ser ryddig ut på bildene er ikke virkeligheten helt sånn. 

 

Jeg alltid ting liggende fremme; bøker som blas i, klær som henger utenpå skapdører, personlige ting som er i bruk hele tiden. Ting som vitner om livet som leves her hjemme. Det får meg til å føle meg hjemme.  

Elisabeth Heier – 08

 

 

Har du noen møbler som du føler at hjemmet ditt eller interiøret ikke hadde vært komplett uten?  

 

Spisebordet som jeg designet selv og fikk laget for rundt ti år siden er det møbelet som brukes mest. Jeg tegnet kjøkkenet vårt rundt dette. Valgte fargen på bambusfrontene på kjøkkeninnredningen og skinnet på Eames-stolene utfra det tunge marmorbordet har vært med på tre flyttelass og som jeg lett kan dekke til ti personer rundt.  

 

Ved dette bordet jobber jeg, samler familien til middag- og drikker vin med venninnegjengen rundt. Hjemmet ville ikke vært det samme uten og rommer mange gode historier og minner.

 

 

Hvordan påvirker din bakgrunn hvordan du tenker rundt interiør og innredning? 

 

Jeg tror absolutt bevisstheten rundt hvordan jeg ønsker å bo er påvirket av både utdannelse og bakgrunn. Etter å ha jobbet med interiør i mange år- og holdt på med renovering og kjøp og salg av leiligheter privat og flyttet dertil mange ganger er det deilig å ha landet i både meg selv og der jeg bor. I roen, og i det varige. 

utvalgt | elisabeth heier

Nedenfor finner du et utvalg av møbler og innredningsdetaljer som gjenskaper roen og harmonien i Elisabeth Heiers hjem fra reportasjen over. La deg inspirere og skap din egen versjon av et varig og fredelig hjem. Se produktene her.

Elisabeth Heier – 09

 

 

 

Øverst til venstre:

AML Stool, Frama. T-Lamp, Frama. Tense Pendant Lamp, New Works. Komorebi Scented Candle, Frama. Wire Chair DKR Outdoor, Vitra. Ponny Vase, Skruf. New Norm Bowl & Plate, Audo Copenhagen. Rivet Box, Frama. Offset Sofa, Audo Copenhagen. Apothecary Hand Wash & Apothecary Body Lotion, Frama. Ceramic Basket, Ferm Living. Plywood Group LCW, Vitra. Richardt Chair, Frama. Plinth Low, Audo Copenhagen.

Meny