VÅR HISTORIE

Allerede i 1941 startet direktør Wilbur Gustafson en fabrikk i den sørlige delen av Stockholm. De produserte transportkasser av kryssfiner til mange forskjellige formål, og ble kjent for sine plywood-produkter. Blant annet ble det laget kasser for oppbevaring på oppdrag fra det svenske forsvaret og varehuset Åhléns.

Puk-kasser ble produsert for Sveriges Radios Symfoniorkester og kassene ble brukt av flere bakerier. Den verdenskjente fotografen Sven Gillsäter fikk også oppbevaring til utstyret sitt da han reiste til Galapagosøyene. I løpet av 1960- og 1970-tallet økte utviklingen og spredningen av plast som materiale og etterspørselen etter den bærekraftife oppbevaringsløsningen i form av kryssfiner sakte avtok. Det var da, på slutten av at det svenske folkehjemmet fortsatt ble skapt, at Wilburs sønner styrte om virksomheten.

I 1973 startet de en møbelbutikk i det gamle industrilokalet. Et drøyt tiår senere flyttet vi til våre nåværende lokaler i Länna, sør for Stockholm, og der finnes vi fortsatt i dag. I dag er Länna et veletablert næringsområde, men fra starten av mente mange at det nye stedet var dømt til å mislykkes. På den tiden hadde vi kyr på engen overfor, som eneste naboer. Mellom 2004–2020 ble Länna drevet av tredje generasjon Gustafson, fortsatt med samme entreprenørsånd og fokus på langsiktighet.

Siden våren 2020 har Länna vært en del av Nordiska Galleriet Group AB, som også inkluderer Nordiska Galleriet og Olsson & Gerthel. Vi er en av nordens største forhandlere av designmøbler og interiørdetaljer på nett. I dag er sortimentet håndplukket basert på godt design og utvalgte varemerker. Et sortiment som spenner over en rekke interiørstiler for å passe våre nordiske hjem og tåle tidens tann. Sortimentet er selvsagt fornyet og i stadig endring i henhold til aktuelle trender og inntrykk fra omverdenen. 

 

BUTIKKEN I OSLO

Ved oppkjøpet av den norske interiørbutikken A. Huseby åpnet vi i løpet av vinteren 2022 vår etterlengtede butikk i Oslo. På Karenslyst Allé 7 på Skøyen kan du benytte deg av et stort utvalg av designprodukter og interiørartikler med skandinavisk stil og tidløs kvalitet. Her sameksisterer det klassiske og tidløse med det moderne og progressive. I vår butikk møter du våre erfarne og kunnskapsrike interiørkonsulenter, som hjelper deg med å finne møblene og løsningene som passer ditt hjem.

 

I vår butikk har du mulighet til å bli inspirert, uansett om du skal kjøpe et møbel eller en liten interiørdetalj. Alle våre ansatte er kunnskapsrike og har mange års erfaring fra møbel- og interiørbransjen. Hos oss kan du spørre om råd og få veiledning i valg av møbler. Vi legger stor vekt på personlig service. Våre kreative stylister oppdaterer kontinuerlig de ulike miljøene i butikken med en blanding av både nyheter og designklassikere.

 

VISJON

Länna har en visjon om å skape vakre og inspirerende hjem for mennesker som verdsetter kvalitet og detaljer. Vårt mål er alltid det samme, å skape et langsiktig forhold til våre kunder basert på kunnskap, trygghet og kvalitet.

Meny