Tom Dixon

Designere

Tom Dixon

 

Tom Dixon ble født 21. mai 1959 og er en selvlært britisk industridesigner. Han ble født i Sfax, Tunisia og har en fransk-latvisk mor og engelsk far. Tom Dixon fikk sitt gjennombrudd på midten av 1980-tallet som "den talentfulle uutdannede designeren" gjennom en linje med sveisede møbler fra skrapmetall.

Milepæler

  • 1994, Designer Jack - multiobjektet og lampen
  • 2002, Varemerket Tom Dixon ble grunnlagt
  • 2007, Starter Dixon Design Research Studio
  • 2008, Kåret til Designer of the Year

Topp til bunn:

1. Tom Dixons' blyantskisser for armbåndsuret Block Watch.
2. Stolen Iconic S ble lansert for italienske Cappelini i 1994.
3. Taklampen Beat Light er tilgjengelig i fire forskjellige modeller og i flere farger. Inspirasjonen kommer fra vannkarene som fortsatt bæres på hodene rundt om i India.

Milepæler

  • 1994, Designer Jack - multiobjektet og lampen
  • 2002, Varemerket Tom Dixon ble grunnlagt
  • 2007, Starter Dixon Design Research Studio
  • 2008, Kåret til Designer of the Year

Da Tom Dixon var fire år gammel, flyttet familien til England hvor han til slutt begynte på Chelsea College of Art and Design. Han droppet imidlertid ut av skolen for å spille bass i bandet Funkapolitan før han begynte å eksperimentere med sveising og å lage møbler.

Tom Dixon fikk sitt gjennombrudd på midten av 1980-tallet som "den talentfulle uutdannede designeren" gjennom en linje med sveisede møbler fra skrapmetall. På 80-tallet startet han også Space, en kreativ tenketank samt et showroom for seg selv og andre unge designere. Hans mest kjente verk fra denne tiden er stolen "Iconic S" for italienske Cappelini.

På 1990-tallet startet han selskapet Eurolounge og i 1994 kom hans prisvinnende «Jack Light» – en multifunksjonell gjenstand laget av polyeten som fungerer som lampe, stol og dekorasjon. I 1998 ble han designsjef i Habitat og noen år senere kreativ direktør frem til 2008. Han var ansiktet utad til et kollektivt team med ansvar for å forynge Habitat som merkevare.

I 2002 grunnla Tom Dixon og David Begg sitt eget britiske merke «Tom Dixon» med fokus på belysning og møbler. Med et sterkt engasjement for innovasjon og et mål om å gjenopplive den britiske møbelindustriens varemerke, ble selskapet inspirert av den unike arven, den individualistiske innovasjonen og den robuste, enkle konstruksjonen som er så typisk for de britiske øyer.

I 2007 startet Tom Dixon et arkitektonisk designstudio - Dixon Design Research Studio. Fullførte prosjekter inkluderer restauranten på The Royal Academy i London, Jamie Oliver's Barbecoa restaurant og Shoreditch House. 

Tom Dixons produkter er kjøpt opp av verdens mest kjente museum og er representert i permanente utstillinger rundt om i verden fra Victora & Albert Museum til museer i New York, Boston, Paris og Tokyo. 

Tom Dixon ble tildelt Order of the British Empire (OBE) i 2001 av Hennes Majestet Dronningen av England og ble kåret til årets designer 2008 av Architektur & Wohnen Magazine.

Meny