RONAN & ERWAN BOUROULLEC

Designere

Ronan & Erwan Bouroullec

 

Det franske designstudioet Ronan & Erwan Bouroullec holder til i Paris og består av to brødre. De regnes for å være noen av Frankrikes fremste industridesignere gjennom tidene.

Milepæler

  • 1998, Starter det selvtitulerte designstudioet
  • 2002, Duoens første utstilling, Design Museum
  • 2002, Det første produktet for Vitra

Topp til bunn:

1. Copenhague fra Hay er en serie møbler designet av duoen og beregnet på Københavns nylig renoverte universitet.
2. Den lekne og minimalistiske armaturen Aim for Flos kan ordnes litt som du vil.
3. Den vakre og munnblåste Ruutu er en serie glassvaser fra Iittala, designet av Ronan & Erwan Bouroullec.
4. Palissade – en helt ny møbelkolleksjon for utendørs bruk for Hay, presentert på London Design Festival 2015.

Milepæler

  • 1998, Starter det selvtitulerte designstudioet
  • 2002, Duoens første utstilling, Design Museum
  • 2002, Det første produktet for Vitra

Ronan Bouroullec ble født i 1971 og Erwan Bouroullec i 1976 i den lille landsbyen Quimper, Bretagne i Frankrike. Foreldrene jobbet innenfor medisin og begge besteforeldrene som bønder. Ingen i familien hadde erfaring med design og det var uventet at brødrene ville velge en slik vei. Begge hadde det vanskelig på skolen, men da de begge begynte å studere industridesign, var det som om de hadde funnet et hjem. Etter å ha uteksaminert seg fra École Supérieure des Arts Décoratifs, Paris, og École nationale supérieure des Arts, Cergy, begynte de å jobbe sammen.

Takket være et stipend fra den franske staten kunne Ronan starte sine egne designprosjekter umiddelbart etter endt utdanning i 1998, assistert av lillebror Erwan som fortsatt studerte. Et av Ronans første produkter var en fleksibel kjøkkeninnredning som kunne tilpasses etter behov og også tas med ved flytting. Den geniale ideen ble snappet opp av Cappellini og de fikk dermed sitt første store prosjekt.

I forbindelse med det første oppdraget startet brødrene i 1999 det selvtitulerte designstudioet. Allerede to år senere ble Hole-stolen lansert. Noen år senere kom Spring Chair og duoen har siden designet en rekke produkter for Cappellini. I denne perioden samarbeidet duoen med flere merker og i 2002 ble det første produktet lansert for Vitra - Joyn, en kolleksjon for kontor. Siden den gang har duoen hatt en rekke samarbeid og produktene deres har vært svært suksessrike. Deres samarbeidspartnere i dag inkluderer en rekke merker, som Hay, Iittala, Flos, Kartell og Nanimarquina, for å nevne noen.


Ronan og Erwan Bouroullec utfordrer og utfyller hverandre takket være deres distinkte, men forskjellige personligheter. Arbeidene deres dekker en rekke områder og bredden er enorm – fra mindre dekor til store interiørprosjekter. I tillegg til å designe møbler til hjemmebruk og offentlige miljøer er det fokus på smykker, porselen og annet tilbehør som de bruker når de innreder og designer ulike interiører.

Uansett hvem som står bak en idé, står de begge som designere. Årsaken er at det er umulig å si hvem som gjorde hva – begge bidrar til helheten og har ulike svakheter og styrker. Det er samarbeidet og det at de utfyller hverandre som gjør dem så vellykkede.

Meny