Niclas Hoflin

Designere

Niclas Hoflin

Niclas Hoflin er en svensk designer, og grunnleggeren bak det varemerket Rubn, tidligere Ruben Lighting. Allerede som barn var han veldig interessert i ild og lys, noe som senere skulle danne grunnlaget da han startet sin suksessrike karriere som designer.

Milepæler

  • 1964, fødselsår

Milepæler

  • 1964, fødselsår

Etter en tøff periode i livet kom vendepunktet da Niclas Hoflin som 30-åring møtte den danske designeren Ole Palsby. Vennskapet deres spilte en enormt viktig rolle i Niclas Hoflins nåværende filosofi – hans tanker om hva en lampe skal være. Med sitt raffinerte talent for å skape en balanse mellom funksjon, design og kreativitet, har han skapt en rekke armaturer, inkludert Long John, Archipelago, Lord, Astoria og Vox. 

Arbeidet hans er ofte inspirert av tradisjonellt svensk og dansk design, med former og funksjoner som er tilpasset samtidens hverdagsbehov – uten å miste sine røtter i fortiden. Lampene for Rubn har blitt laget for hånd i over 50 år, noe som gjør dem mer individuelle og unike.

Filosofien om å forandre menneskers liv til det bedre realiseres gang på gang med Niclas Hoflins vakre lamper, som stadig fortsetter å overraske designverdenen med stor glede.

Meny