Nani Marquina

Designere

Nani Marquina

 

Nani Marquina er en pioner innen spansk design. Hun ble tidlig inspirert av faren, Rafael Marquina, og visste tidlig at hun ville jobbe med design.

Milepæler

  • 1974, Åpnet interiørbutikken Self-Decor
  • 1987, Starter varemerket Nanimarquina
  • 2003, IDQ Award for Product Quality

Topp til bunn:

1. Et av Nani Marquinas egne tepper – Medina
2. Nani Marquina på en av hennes inspirasjonsreiser rundt i verden
3. Natural er det enkleste av Nani Marquinas tepper og inspirasjonen fra naturen er tydelig til stede

Milepæler

  • 1974, Åpnet interiørbutikken Self-Decor
  • 1987, Starter varemerket Nanimarquina
  • 2003, IDQ Award for Product Quality

Nani Marquina var kreativ allerede som barn og selv om designyrket var relativt nytt da hun vokste opp, ble hun umiddelbart fascinert av det. På dette tidspunktet var det bare et fåtall designstudier i Spania og Nani valgte å studere industridesign ved Massana School i Barcelona. Etter fullførte studier jobbet hun som interiørarkitekt. I 1974 åpnet Nani Marquina sin første interiørbutikk – Self-Decor. Da hun ved flere anledninger ikke fant det rette teppet for å komplettere kundenes hjem, fylte hun dem med egne kreasjoner. Hun innså snart at det var et tomrom å fylle og hennes nye karriere som tekstildesigner tok fart.

 

I 1987 startet hun det selvtitulerte merket Nanimarquina, som ble det første i Spania til å tilby moderne tepper av høy kvalitet basert på tradisjonelle teknikker. Hun hadde også noen av verdens fremste designere til å hjelpe seg.

Nani Marquina finner inspirasjon i ulike kulturer som India, Pakistan og Mexico, hvor hun tar del i teknikkene og materialene som er unike for hvert land. Å bruke det enkle og vakre fra naturen ligger også hennes hjerte nært. Kjærligheten og fascinasjonen kan sees i alt fra form og farge til tekstur.

Nani Marquinas mener at utfordringen ligger i å skape noe som ikke er gjort før. Hun vil at teppene hennes skal overraske og fengsle, men aldri oppleves som aggressive. Resultatet er unike tepper hvor helheten taler sitt tydelige språk. Til å hjelpe seg har hun noen av verdens fremste designere - Tord Boontje, Renske Papavoine, Javier Mariscal, Joaquim Ruiz Millet og Ronan & Erwan Bouroullec for å nevne noen.

Nani Marquina er anerkjent over hele verden for sine tekstiler og tepper, og verkene hennes har blitt stilt ut i blant annet New York, Paris, Milano, Berlin og Tokyo.

Blant Nani Marquinas verk er tepper som Medina og Natural. Det kanskje mest kjente teppet fra merket Nanimarquina er Losanges, designet av duoen Ronan & Erwan Bouroullec. Losanges er fransk for rombe, som refererer til mønsteret og formen på teppet.

Meny