Ilse Crawford

Designere

Ilse Crawford

 

Ilse Crawford er en britisk designer og kreativ direktør og grunnlegger av Studioilse - et designstudio i London. Hun ser det som sitt oppdrag å sette folks behov og ønsker først og resultatet er miljøer hvor man føler seg hjemme. Ilse Crawford er også forfatter og har skrevet flere bøker.

Milepæler

  • 1989, Redaktør ved lanseringen av Elle Deco
  • 1998, Vice President Home Product for Donna Karan, New York
  • 2001, Grunnlegger Studioilse, London
  • 2003, Designer interiøret i SoHo House New York

Topp til bunn:

1. Den prisbelønte bordlampen Studioilse W084F for Wästberg
2. Den vakre og fyldige Ilse Vasen til Georg Jensen. Finnes også i en større variant Mama Vase.
3. Eksempler på møbler designet av Ilse Crawford - deler av kolleksjonen The Seating for Eating

Milepæler

  • 1989, Redaktør ved lanseringen av Elle Deco
  • 1998, Vice President Home Product for Donna Karan, New York
  • 2001, Grunnlegger Studioilse, London
  • 2003, Designer interiøret i SoHo House New York

Ilse Crawford ble født i London i 1962. Hennes mor, Jill Rendall, var en dansk kunstner og pianist. Hennes far Malcom Crawford var en britisk økonomiredaktør i The Sunday Times. Hun vokste opp i Notting Hill, nær Portobello Road, og gikk på offentlig skole. Som sjuåring flyttet hun inn hos besteforeldrene, da moren fikk trillinger i tillegg til broren Ilse hadde fra før og belastningen ble for stor. Da foreldrene hennes flyttet til Crookham Hill, Kent, til en stor, falleferdig prestegård, flyttet Ilse hjem igjen. Huset skulle senere vise seg å ha stor innflytelse som hennes inspirasjonskilde, inkludert til SoHo House i New York.

I en alder av 11 år fikk Ilse plass på jenteskolen i Tunbridge Wells. Den for lange reisen gjorde at hun flyttet til et B&B. Etter skolen studerte hun på biblioteket og leste Vogue. I en alder av 18, på grunn av morens død, ble hun tvunget til å droppe ut av York University og i stedet begynne på Bedford College. Årsaken var at hun trengtes hjemme for å hjelpe til med søsknene. Ilse ble dratt mellom sorgen over morens død, samtidig som menneskene hun møtte fylte henne med liv og glede.

Etter å ha studert historie ved Bedford College jobbet hun i flere år for et arkitektfirma og for magasinet Architects Journal før hun ble utnevnt til sjefredaktør ved lanseringen av Elle Decoration i 1989. Hun var også sjefredaktør for det kortlevde Bare Magazine før hun overraskende forlot Storbritannia og dro til New York for å bli visepresident for Donna Karan, Home Decor. I samme slengen startet arbeidet med å starte sitt eget studio og i 2001 grunnla hun Studioilse i London.

Noen år senere fikk hun i oppdrag å dekorere SoHo House i New York og hun hentet mye av inspirasjonen sin fra oppveksten på den store prestegården Crookham Hill.

Ilse Crawford ser det som sitt oppdrag å sette folks behov og ønsker først. Sammen med sitt multikompetente team skaper Ilse miljøer hvor du føler deg avslappet og tilfreds. Hun får offentlige miljøer til å føles som hjemme, og skaper hjem som er meningsfylte og tilpasningsdyktige.

Som en del av sin lidenskap for design tilpasset mennesker, har hun grunnlagt avdelingen Man and Wellbeing ved Design Academy Eindhoven i Nederland. Tanken er å lære en ny generasjon studenter å alltid stille spørsmål ved hvorfor og hvordan arbeidet deres forbedrer det virkelige liv.

Ilse Crawford er også forfatter og har skrevet flere bøker; Sensual Home: Liberate Your Senses and Change Your Life (1997), Home is Where the Heart is? (2009) og A Frame for Life: The Designs of StudioIlse (2014).

Meny