Emma Olbers

Designere

Emma Olbers

 

Møbeldesigneren Emma Olbers vokste opp på en gård utenfor Gøteborg. I dag bor og jobber hun i Stockholm, og brenner for svensk design og bærekraftig design.

Milepæler

  • 1994, Starter på Beckmans Form hvor hun studerte i 3 år
  • 2010, Starter samarbeid med IRE Möbel
  • 2012, Deltar i Stockholm Wood på møbelmessen
  • 2013, Emmas møbler for Tre Sekel lanseres

Topp til bunn:

1. Sofaskisse fra 2013.
2. Emma Olbers sofa Rejoin for IRE er både Svane- og Møbelfaktamerket.
3. Pinnesofaen Greta for Tre Sekel ble lansert i 2013.

Milepæler

  • 1994, Starter på Beckmans Form hvor hun studerte i 3 år
  • 2010, Starter samarbeid med IRE Möbel
  • 2012, Deltar i Stockholm Wood på møbelmessen
  • 2013, Emmas møbler for Tre Sekel lanseres

Emma Olbers ble født i 1972 i Gøteborg, men som 20-åring flyttet hun til Stockholm for å starte på Nyckelviksskolan, en ettårig håndverksutdanning. Det var her Emma oppdaget hvor gøy det var å tegne produkter.

Rett etter Nyckelviksskolan, 1994, begynte Emma på formlinjen ved Beckmans Designskola. Beckmanstiden ble avsluttet med en utstilling der hun stilte ut gulvfliser, et prosjektorbord og en glasserie, som hun mottok Svensk Forms pris Årets Embryo for. Rett etter sommeren fikk hun jobb i Ikeas designavdeling. Etter året i Älmhult ble det Thomas Erikssons arkitektkontor i Stockholm før hun startet eget.

I 2009 studerte Emma Olbers ved The Sustainable Fashion Academy, som handlet om hvordan man kan skape en mer bærekraftig og miljøvennlig produksjon. Emma brenner for dette og synes det er et veldig viktig og engasjerende område. Hun prøver hele tiden å anvende og inkorporere ideen om bærekraft i sitt daglige arbeid og velger materialer og overflatebehandlinger som slites fint og er bra for miljøet. Hun tenker også gjennom hvordan produktet skal kunne resirkuleres slik at for eksempel metall og plast kan skilles. Rejoin-sofaen til IRE er et godt eksempel på miljøarbeid - den er både Svane- og Møbelfaktamerket. 

Emma Olbers deltar gjerne i hele produksjonskjeden og trives godt på fabrikkgulvet. Hun jobber for tiden hovedsakelig for Asplund, Ire Möbel og Tre Sekel, som alle har produksjon i Sverige. For de to sistnevnte selskapene har hun også fungert som kunstnerisk rådgiver. Hun har deltatt i hele prosessen som innebærer utvikling av produkter, sortimenter og merkevarer.

Emma ønsker i fremtiden å fortsette å utvikle miljøtenkning på jobben, uten å måtte ofre form og funksjon. Hun mener at det ene beriker det andre; at riktig materialvalg og gjennomtenkt produksjon til syvende og sist resulterer i et mer attraktivt produkt. 

Meny