Afteroom

Designere

Afteroom

 

Det svenske designbyrået Afteroom består av de taiwanske ektefellene Hung-Ming Chen og Chen-Yen Wei. De designer for rom, men også for tid – produktene er skapt for å ha en lang levetid der de eldes fint.

Milepæler

  • 2011, Paret grunnla designbyrået Afteroom.
  • 2014, Residence Stora Formpris for Beste møbel.
  • 2014, Årets Stjerneskudd av Elle Decoration.

Topp til bunn:

1. Afteroom Lounge Chair ble lansert våren 2015. Finnes i to design.
2. Kleshengeren Afteroom Coat Hanger utstråler enkelhet og modernismens rasjonelle tenkning. Tilgjengelig i hvit og svart.
3. Stolen Afteroom viser tydelige påvirkninger fra Bauhaus-tidens følelse av funksjonalitet. Duoen har fjernet alt unødvendig, rendyrket formen og minimert materialforbruken.

Milepæler

  • 2011, Paret grunnla designbyrået Afteroom.
  • 2014, Residence Stora Formpris for Beste møbel.
  • 2014, Årets Stjerneskudd av Elle Decoration.

Paret møttes i Taiwan hvor de jobbet i samme område. Han, Hung-Ming Chen, som mobiltelefondesigner – hun, Chen-Yen Wei, i moteindustrien. Men, han ble lei av å tegne produkter som ble utdatert etter seks måneder. 

Hung-Ming Chen søkte og kom til Konstfack i Stockholm hvor så paret flyttet til Sverige. Det ble starten på en ny karrierevei og de startet et designselskap sammen, selv om det egentlig ikke var tanken – det bare skjedde. Han står for det harde industrielle, hun bidrar med det myke og litt varmere. Filosofien er enkelhet og ærlighet, og de fascineres av spennende former, proporsjoner, materialer og kulturer. De er også inspirert av skandinavisk design og blant favorittdesignerne er Björn Dahlström og Matti Klenell.

Fra starten var tanken at de skulle designe og produsere produktene sine selv, men det danske merket Menu viste tidlig interesse for produktene deres. Nå fokuserer de gjerne på design, fremfor administrasjon. Menu er i dag alene om å produsere tingene deres, men andre aktører i markedet har begynt å vise interesse for designet deres. 

Afteroom har vunnet flere priser for sitt design, inkludert Residence «Stora Formpris» for Beste Møbel 2014 med Afteroom Chair No. 1. Vinteren 2014/15 ble de også kåret til Årets Stjerneskudd av Elle Decoration.

Blant andre anerkjente verk er lenestolen Afteroom Lounge Chair, som ble presentert på Stockholm Furniture Fair 2015. Inspirasjonen kommer fra to klassikere – Thonet-stolen av Michael Thonet og Den spanske stolen av Børge Mogensen.

Meny