Dekorer spisestuen

Dekorer spisestuen - img 1

Inspirasjon

24.5.2022

Stedet der vi omgås og spiser, til hverdag og fest, er forlengelsen av hjemmets hjerte: kjøkkenet. Kanskje er det derfor vi ofte går etter følelsen når vi innreder spisestuen? Like viktig er det å tenke på helheten hvis du vil leve lenge med møblene dine - spesielt hvis du ikke kjøper alt fra hyllen. Hva har du i dag, og hva trenger du å supplere med, og hvordan?


Her er noen enkle retningslinjer og konsepter som profesjonelle interiørarkitekter bruker for å hjelpe deg med planleggingen.

Et teppe under spisebordet rammer inn spisestuen og er spesielt viktig hvis du har en åpen planløsning som skaper et "rom i rommet". Et teppe under spisegruppen er også nyttig hvis det er barn i hjemmet - for i motsetning til hva mange tror, er det lettere å gjøre rent hvis du har et slitesterkt teppe under.

Større er som regel bedre når det gjelder tepper. Forvent at minst 60 cm av teppet skal stikke ut under bordplaten - stolene bør få plass i utstrakt posisjon.

Dekorer spisestuen 2
Dekorer spisestuen 3

Uansett om spisebordet skal stå på kjøkkenet eller i et eget rom, er det noen mål du bør ta hensyn til. Høyden fra gulvet til bordplaten bør være mellom 72-75 cm, slik at du kan stå oppreist og sitte komfortabelt.

Et rundt spisebord er mest funksjonelt hvis det har en bordflate som måler minst 110 cm diagonalt, og et avlangt bord bør være minst 80 cm bredt for å få plass til to motstående konvolutter.

Dekorer spisestuen - img 4

Hver person ved bordet bør ha 60-80 cm å bevege seg på, og det er armene som teller, ikke stolens setehøyde. Sittehøyden bør være 41-45 cm fra gulvet, og ryggstøtten bør ha en behagelig form som passer deg.

Dekorer spisestuen 5

Likhetssymmetri bidrar til å skape orden og harmoni. Det betyr at du får balanse når du gjentar en geometrisk form.

I en sirkulær oppstilling utgår alt fra et sentrum, eller et nav om du vil. Belysningen plasseres i midten, og det fungerer ofte bra hvis den er rund og svinger litt ned slik at lysstrålen dekker bordplaten.

Dekorer spisestuen 6
Dekorer spisestuen 7

På et rektangulært eller ovalt bord kan du plassere flere armaturer på rekke og rad for å gi et behagelig og funksjonelt lys, eller velge en taklampe som passer til bordets form.

Dekorer spisestuen 8

Butikkene har et bredt utvalg av spisestuemøbler utstilt, slik at du kan se og prøve ut den typen spiseplass som passer deg, og vårt kunnskapsrike personale hjelper deg gjerne.

Kom innom for å få inspirasjon og ekspertise om spisestuen.

Lignende magasinsartikler