De riktige møblene til stuen

De riktige møblene til stuen 1

Inspirasjon

8.6.2022

Noen vet instinktivt hvilken stil de vil ha, andre trenger mer inspirasjon og råd. Å velge riktige stuemøbler er en stor avgjørelse. Det er mange faktorer som spiller inn, og det er ikke alltid lett å vite hvor man skal begynne. For å gjøre prosessen enklere får du her noen tips du bør tenke gjennom før du kjøper.

Velg et sted

Begynn med å velge plassering av møblene. Å plassere sittegruppen i et hjørne er et klassisk triks for å skape trygghet og ro. Mange gjør også den feilen at de skyver møblene opp langs veggene, men det er ofte mye hyggeligere å plassere dem lenger inn i rommet med luft mellom veggene og møblene. Test den potensielle plasseringen ved å sette deg på en stol med ryggen mot den veggen du tenker at sofaen skal stå mot. Legg merke til hva øynene dine ser på fra stolen. Hvis det er for rotete og uoversiktlig og ikke lar seg organisere, bør du kanskje tenke deg om - sofaen er et sted for hvile og rekreasjon.

De riktige møblene til stuen 2
De riktige møblene til stuen 3
Mål

Det viktigste du kan gjøre før du bestemmer deg for et stort møbel eller et helt møbelsett, er å måle opp hvor mye plass du egentlig har. Ingenting er verre enn å være misfornøyd med størrelsen på det du kjøper, særlig når det er så mye å velge mellom. Ved å måle opp kan du se hvor store møblene maksimalt kan være. Tenk over om du har vinduer, vegginnredning eller annen eksisterende innredning som påvirker rommet, og ta bilder og mål av disse på en skisse. Ta med deg målene til butikken. Mange av sittemøblene vi har hos Länna tilbys i ulike størrelser, og det finnes også flere møbler som kan kjøpes i ulike seksjoner.

De riktige møblene til stuen 4
De to motstående Dusty Deco Paris-sofaene i blekrosa fløyel ser ut til å snakke med hverandre og innby til samtale.
Gjennomgang av behov

Stuen gjenspeiler vår tids behov. For ti år siden var TV-en fortsatt det sentrale elementet som de fleste stuemøblene var bygget opp rundt. I dag bruker mange husholdninger flere skjermer samtidig, noe som har ført til et større utvalg av møbler. Typisk for vår tid er for eksempel plasseringen av to motstående sittegrupper - for å oppmuntre til sosialt samvær, for eksempel med egen skjermtid. Dette kan gjøres ved å plassere to sofaer overfor hverandre med et salongbord imellom, eller en sofa overfor to lenestoler. Varier med puffer, fotskammler og mindre hvilestoler som er enkle å flytte rundt etter behov.

De riktige møblene til stuen 5
Den iøynefallende Radiohus-sofaen fra Menu har et stramt formspråk, men de buede linjene gjør sofaen innbydende.
Komfort

En god kvalitetssofa skal selvfølgelig se bra ut og passe til interiørstilen, men den skal også være komfortabel. Finn ut hvilke fyllinger som gir hvilken komfort, om skummet har høy tetthet, om det er innvendige fjærer eller en blanding av begge deler, eller om putene inneholder luksuriøs dunfylling. I Länna-butikken i Stockholm kan du prøve ut de sofaene og lenestolene du er interessert i. I vår 4000 m2 store utstilling er våre mest populære møbler utstilt, og du kan alltid få hjelp av vårt personale på stedet.

De riktige møblene til stuen 6
De riktige møblene til stuen 7
Møbeltapetsering

Trekket på stoppede møbler er avgjørende for stilen i stuen din. Vil du ha en sofa som er lett å rengjøre, med et trekk som kan vaskes eller børstes av, eller vil du ta vare på møblene dine? Er naturmaterialer viktig eller uviktig for deg? Sørg for å velge et møbeltrekk som passer til din livsstil og dine interiørpreferanser. Spør gjerne vår kundeservice eller butikkpersonalet om hvilke farger og materialer som er tilgjengelige.

Rätt möbler till vardagsrummet 8
De riktige møblene til stuen 9
Stil

Noen vet instinktivt hvilken stil de vil ha, mens andre trenger mer inspirasjon og råd. Det finnes mange forskjellige stilarter av stoppede møbler å velge mellom og design å la seg inspirere av. Hos Länna oppfordrer vi deg til å ta bærekraftige valg og tenke på verdien av tidløshet. Tankegangen kommer fra Slow-bevegelsen - men med gjennomtenkte produkter som er laget for å vare over tid, trenger det ikke å være en langsom handling. Hvis du trenger personlig rådgivning i butikken for å gjøre hjemmet ditt komplett, er det lurt å ta bilder av de eksisterende møblene du allerede har, og vise dem til personalet. Hvis du vil gå litt mer i dybden og finne ut hva som kan passe til ditt hjem, kan du lage en collage med ideer til materialer, møbler du liker og noen farger som kan passe.

De riktige møblene til stuen 10
De riktige møblene til stuen 11

Ved å ta hensyn til disse tipsene kan du være sikker på at du tar en informert beslutning når du skal kjøpe nye stuemøbler. Vi ønsker deg lykke til.

Lignende magasinsartikler