1/9

Vitra

Eames Fiberglass Chair - DSW

Fra 9 490,00 kr 

inkl. 25% MVA

FargeBen/Understell
Bestillingsvara
  • Fant du en billigere pris?

  • Ny kunde?

  • 100 dagers returrett på lagerførte varer

  • Gratis frakt over 1000 kr*

Varemerke:

Vitra

Designer:

Charles & Ray Eames

Bredde:

46.5 cm

Høyde:

83 cm

Dybde:

55 cm

Sittehøyde:

43 cm

Sittedybde:

46.5 cm

Artikkelnummer:

10357556r

Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.

<style type="text/css"></style>

I 1948 deltok Charles og Ray Eames i en konkurranse for lavprismøbler arrangert av New York Museum of Modern Art. Konkurransebidraget var en stol med et skall støpt for å passe formene til menneskekroppen og med en rekke ulike understell for å skape variasjon. Parets bidrag havnet på andreplass i konkurransen fordi stolens metallskall dessverre var for komplisert og dyrt å serieprodusere.

 

Designparets jakt på et alternativt materiale førte dem etter hvert til glassfiber, et materiale som var relativt ukjent i møbelindustrien. Glassfiber ble på denne tiden nesten utelukkende brukt i militærindustrien. Charles og Ray Eames innså snart de åpenbare fordelene med materialet – holdbarhet, stivhet og ikke minst mulighetene med støping. Glassfiber muliggjorde masseproduksjon og i 1950 ble Eames´ glassfiberstoler lansert på markedet.

 

Takket være sin klare form og allsidighet ble stolene svært populære, og antallet farger og design økte raskt. Suksessen i løpet av det følgende tiåret gjorde Eames Fiberglass Chairs til et av de mest kjente møblene på 1900-tallet. Dessverre gjorde datidens produksjonsmetoder det umulig å fortsette å produsere stolene. Blant annet ble glassfiberet malt for hånd, noe som førte til at arbeiderne i fabrikken pustet inn støv som inneholdt skadelige fibre og produksjonen ble lagt ned. 

 

Men mye har skjedd siden den gang. Takket være omfattende forskning og store produksjonsteknologiske fremskritt kan Vitra nå produsere setene i glassfiber på en helt ufarlig, miljøvennlig og bærekraftig måte. Så det er med stolthet vi, som en av svært få utvalgte forhandlere, kan presentere Eames Fiberglass Chair i seks av de originale fargene. Velg mellom tre forskjellige understell i flere utførelser.

PDF

Produktdatablad

Relaterte produkter

Relaterte produkter