100 år av design: lysende designikoner

Fra Bahaus-lampen til den tidløse elegansen til Pantop – utforsk belysningen i sortimentet vårt som bærer på en rik arv og spenner over et helt tiår.

  

 

En reise gjennom tidløs, ikonisk belysning avslører dens kulturelle og kunstneriske betydning som strekker seg utover dens funksjonelle formål – å lyse opp hjemmene våre. Få et innblikk i et eksklusivt utvalg av designikoner i vårt belysningssortiment, hvordan de har formet designlandskapet og fortsetter å inspirere oss.

 

  

 

Minimalistisk design og elegant presisjon fra Artimide

Tolomeo Mini Table Lamp fra italienske Artemide er designet av Michele De Lucchi og Giancarlo Fassina. Lampan utmärks av sina exponerade ståltrådar som smidigt styr lampans balans och position. Denna minimalistiska konstruktion och eleganta precision bidrog till att en tilldelades utmärkelsen Compasso d'Oro år 1987. Tolomeo finns i flera olika utföranden och dess enkla och stilrena design gör att den passar lika bra i klassiska som moderna miljöer.

  

 

En original Bauhaus-design

Kaiser Idell ble designet av sølvsmeden og designeren Christian Dell i 1931, og er en original Bauhaus-lampe i Fritz Hansen-kolleksjonen. Denne elegante bordlampen er tilgjengelig i flere utførelser, alle lakkert og polert for hånd, slik at den kan tilpasses ulike interiørstiler. Lampens funksjonalitet og særegne design gjør den til et ikon innen møbeldesign.

 

  

 

Gresshoppen fra GUBI

Den ikoniske gulvlampen Gresshoppen ble først produsert i 1947 av den feministiske pioneren Greta Magnusson Grossman. Det unike skråstilte stativet gir et dynamisk uttrykk og er en av Grossmans mest fremtredende designkreasjoner for varemerket Gubi.

  

 

En mangeårig favoritt fra Verpan

Verner Pantons elegante Pantop-serie fra 1980 er en mangeårig favoritt fra Verpan. Den ikoniska lampans vackra och elegant klockformade skärm är karakteristisk för Verner Pantons designstil och har gjort den till en tidlös favorit. Den nye Pantop Portable Table Lamp er en moderne tolkning av designen som gjør det mulig å bruke lampen uten ledning.

  

 

Grafisk og enkel design fra Finland

Den tidløse appellen til Hans-Agne Jakobssons ikoniske belysningsdesign, inkludert 1003 Hans Pendel Ø60 fra 1960-tallet, har blitt gjenopplivet av det finske møbelselskapet Vaarnii. Det varme lyset gjennom furufiner, sammen med en grafisk og enkel form, utgjør den varige appellen til denne designen. Vaarnii har fornyet tre av Jakobssons pendeldesigner ved å bruke massiv finsk furu som underlag for furufinerlister av høy kvalitet, og dermed gjeninnført den klassiske 1900-tallsdesignen.

  

 

Varme toner fra GUBII

1972 Pendelen er skapt av den legendariske Paavo Tynell og dyktige håndverkere, og består av en konisk bambusskjerm som leder lyset nedover mot basen og skaper et diffust lys rundt skjermen og oppover når bambuslistene treffes av lyset, noe som bidrar til et koselig lys. Tynells karakteristiske messingdetaljer er også inkludert, noe som gir en tidløs atmosfære og er et perfekt supplement til den varme tonen i treet og lyset. Det danske merket GUBI har gjenopptatt produksjonen av Paavo Tynells lampeserie, blant annet 1972 Pendant, som du finner her hos LÄNNA.

  

 

En svensk designklassiker

Bumling fra Ateljé Lyktan er en svensk designklassiker designet av designeren Anders Pehrson som kjennetegnes av den høyglansede overflaten, de fine detaljene og den smale åpningen i toppen som gir det fine lysutslippet. Bumling-lampen representerer en retroklassiker og står som et symbol på tidløs, høyverdig svensk design og kvalitet.

Bumling-lanseringen i 1968 ble en umiddelbar suksess i hele Sverige, og spredte seg også internasjonalt. Efterfrågan blev så intensiv att kötiden för lampan förlängdes till flera månader, och produktionen i lilla Åhus blev otillräcklig.

  

 

Subtil eleganse fra HAY

Nelson Saucer Crisscross Bubble Pendant er en stilig pendellampe fra det danske merket HAY, skapt av den amerikanske designeren og industridesigneren George Nelson. Den ikoniska lampserien lanserades år 1947, gick i produktion för första gången 1952 och har sedan dess utvidgats med flera modeller i olika mönster och former genom åren. Med en stomme i borstad nickel och en skir lampskärm i webbad polymer, ger det lampan en subtil elegans. Nelson Saucer Crisscross Bubble Pendant finns tillgänglig i flera olika utföranden, vilket gör den till en flexibel och stilfull ljuskälla för olika miljöer.

  

 

Taklampe inspirert av naturen

Tham & Videgård fra Stockholm er den suksessrike arkitektduoen bak den elegante Alma Pendel. Lampens form minner om de konsentriske sirklene som dannes på vannoverflaten etter en dråpe. Den matta satinfinishen kompletterar lampans mjuka form och ger en behaglig atmosfär i rummet, även i dagsljus. Alma Pendel produseres for tiden av Helsingborg-firmaet Wästberg og finnes i flere modeller og utførelser. Ensam eller i grupp, det är lätt att anpassa dess fina silhuett för privata och offentliga utrymmen.

  

 

Gatto Piccolo fra Flos

Gatto by Flos ble skapt av Achille og Pier Giacomo Castiglioni (også kjent som Castiglioni-brødrene) i 1960. Bordslampan erbjuder ett behagligt och spritt ljus. Dess vita pulverlackerade inre stålkonstruktion har sprayats med en unik "kokong-plast" för att skapa skärmen som sedan skyddas av en transparent finish. Lampen har en elektronisk dimmer på kabelen som gjør det mulig å justere lysstyrken.

Meny