Jacques Adnet

Designere

Jacques Adnet

 

Jacques Adnet var en fransk arkitekt og møbeldesigner. Allerede i en alder av 25 år var Adnet en av de mest lovende unge designerne både ved Salon d'Automne og Les Expositions des Arts Decoratifs.

Milepæler

  • I 1950 inngikk Adnet et samarbeid med det franske motehuset Hermes, hvor han utviklet en kolleksjon av skinnkledde møbler og interiørtilbehør.

Topp til bunn:

1. Detalj av et eldre Adnet Mirror for Hermés.
2. En typisk skjenk designet av Jacques Adnet.
3. En av Adnets mange armaturer, her en modernistisk lysekrone fra 1930-tallet i krom og glass.

Milepæler

  • I 1950 inngikk Adnet et samarbeid med det franske motehuset Hermes, hvor han utviklet en kolleksjon av skinnkledde møbler og interiørtilbehør.

Jacques Adnet ble født 20. april 1900. Han er mest kjent for sine Art Deco-design og var et ikon i fransk modernisme. Art Deco er en eklektisk kunstner- og designstil som begynte i Paris på 1920-tallet og blomstret internasjonalt gjennom 1930-tallet, frem til andre verdenskrig.

Jacques Adnet er kjent for sin avantgardedesign og var en av de første designerne som integrerte metall og glass i dekorasjonen og strukturen til møbler. Stilen hans symboliserer luksus og eleganse.

Det var spesielt på 1920- og 30-tallet han tegnet en betydelig mengde interiørtilbehør, lysarmatur og møbler. Etter fullførte studier, i 1928, startet han sammen med tvillingbroren Jean Adnet selskapet Compagnie des Arts Français.

I 1950 inngikk Adnet et samarbeid med det franske motehuset Hermés, hvor han utviklet en kolleksjon av skinnkledde møbler og interiørtilbehør. Han designet blant annet «Adnet Mirror», et rundt skinnspeil med messinghengsler. I tillegg til de bemerkelsesverdige detaljene i skinn og messing, er speilet unikt ved at båndet som holder speilet står i direkte forhold til speilets dimensjon.

I tillegg til å designe møbler og speil, tegnet han også leiligheter og kontorer for en rekke kunder, inkludert den franske presidenten.

Mellom 1957 og 1970 var han ansvarlig for École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs.

Jacques Adnet gikk bort 24. oktober 1984.

Meny