Michael Anastassiades

Designere

Michael Anastassiades

 

Kunstneren og designeren Michael Anastassiades ble født på Kypros og utdannet seg ved Imperial College og Royal College of Art i London. 

Milepæler

  • 1988–1991, Ingeniørgrad ved Imperial College, London
  • 1991–1993, Industridesign ved Royal College of Art, London
  • 1994, Grunnlegger designstudioet i London
  • 2006, Oppdrag kandelaber til Aghia Sophia Cathedral, London

 Topp til bunn:

1. Den vakre armaturen IC Lights fra FLOS hvis lysende kule ser ut til å flyte fritt.
2. String Light for FLOS med inspirasjon fra kraftlinjenes vakre og poetiske utstråling.
3. Perfekt balanse og harmoni i 2015-nyheten - Bordlampen Copycat for FLOS.

Milepæler

  • 1988–1991, Ingeniørgrad ved Imperial College, London
  • 1991–1993, Industridesign ved Royal College of Art, London
  • 1994, Grunnlegger designstudioet i London
  • 2006, Oppdrag kandelaber til Aghia Sophia Cathedral, London

I 1994 grunnla han et designstudio i London og har siden designet det meste innenfor interiør – belysning, speil og detaljer i grenselandet mellom industridesign, skulptur og kunst- og håndverk. Hans arbeid har som mål å provosere og skape dialog, deltakelse og samarbeid. Stilen utstråler en misvisende enkelhet, men hver detalj, hvert verk er omhyggelig utformet og avslører hans mastergrad i ingeniør- og industridesign.

Mest kjent er Michael Anastassiades for sine fantastiske belysningsprodukter. Blanke overflater i kombinasjon med enkle geometriske former som rør og kuler med et veltalende arkitektonisk uttrykk. Han velger ofte reflekterende materialer som speilglass, krom og polert bronse som får objektene til å flyte uavhengig og samhandle med rommet som omgir dem.

Siden samarbeidet med arkitektfirmaet Studio Mumbai i 2006, har Anastassiades jobbet med noen av verdens ledende arkitekter, inkludert David Chipperfield og John Pawson. Hans inventar kan sees på hoteller, restauranter og butikker rundt om i verden – inkludert Grand Hotel Stockholm, Soho House New York og Sergio Rossis butikker.

Et utvalg av Michael Anastassiades verk kan i dag sees i de permanente utstillingene på noen av verdens fremste museer – MoMA Museum of Modern Art i New York, FRAC Centre i Orleans, Frankrike og Victoria & Albert Museum i London.

Michael Anastassiades lanserte nylig sin egen butikk i London, et idealistisk utstillingsrom hvor han kan vise frem og lansere nye produkter og kolleksjoner. Butikken gir kundene en unik mulighet til å se både nye ideer og eksisterende produkter i et industrielt miljø samt i et mer koselig interiør.

Han samarbeider i dag med flere ledende produsenter som FLOS, Lobmeyr og Svenskt Tenn.

Meny